Volvo creşte cu 90% producţia lui V60 Plug-in Hybrid

de Sebastian Toma
Vineri, 17.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunţat că va creşte producţia lui V60 Plug-in Hybrid de la 150 la 282 unităţi pe săptămână, pentru a răspunde cererii din Olanda, Belgia şi Italia.

Esential 282 unităţi Volvo V60 Plug-in Hybrid va produce uzina Torslanda în fiecare săptămână.
Volvo va creşte producţia lui V60 Plug-in Hybrid cu 90% pentru a răspunde cererii întâmpinate pe anumite pieţe. Uzina Torslanda va produce 282 unităţi V60 Plug-in pe săptămână în locul celor 150 produse în formula actuală. În total, Volvo estimează că va produce 7.600 unităţi V60 Plug-in Hybrid în decursul anului curent, pe când anului 2014 îi sunt asociate 10.000 de unităţi. Aparent, modelul a depăşit aşteptările pe pieţele din Olanda, Belgia şi Italia, spun reprezentanţii Volvo.

În modul hibrid standard, modelul are emisii de CO2 de 48 de grame pe kilometru şi înregistrează un consum mixt declarat de 1.8 litri la sută în ciclul NEDV pentru hibrizi. Modul 100% electric permite parcurgerea unei distanţe de până la 50 kilometri cu zero emisii de carbon, iar capacitatea motorului cu ardere internă poate fi suplimentată în timpul unei depăşiri graţie unităţii electrice, modelul totalizând, pentru câteva clipe, 285 CP şi 640 Nm.

Urmareste Automarket
Proiectul Volvo V60 Plug-in Hybrid a fost realizat în baza unei colaborări semnate între compania suedeză şi furnizorul de energie electrică suedez Vattenfall.
Cele două companii au împărţit finanţarea proiectului, scopul fiind dezvoltarea unui hibrid de tip plug-in cât mai eficient. În anumite state, achiziţionarea unui automobil cu emisii de CO2 extrem de reduse aduce o serie de avantaje fiscale şi chiar deduceri de taxe, de unde şi popularitatea neaşteptată a unor hibrizi în anumite state.

Via Volvo

Comentarii (8)

  • TC1900
    asta da stire...
    21 2
  • AndreiRN
    Cam asa arata transferul de technologie de la chinezi.
    Bravo lor.
    8 14
  • @AndreiRN: cum sa fim chiori:
    "Proiectul Volvo V60 Plug-in Hybrid a fost realizat în baza unei colaborări semnate între compania suedeză şi furnizorul de energie electrică suedez Vattenfal"
    Idiotule.
    6 2
  • @ztele, lasa papitzoiul in pace .Acum ,mai nou, este manager la o firma care face manere de tesla.De aia vorbeste asa.Si-a dat cu tesla-n bbballlssss!
    2 1
  • Mircea
    Era de asteptat ca cererea sa fie mare. Discutam de siguranta, fiabilitate si confort oferit de Volvo.
    @AndreiRN: si Volvo asta e 100% produs si asamblat in China, deci sa nu-ti iei. Mai bine iti cumperi tu un BMW sau Audi frumos, proaspat revopsit si adus din Germania, cu 300.000 km reali si doar 90.000 afisati in bord. Eu iti fac cadoul ultimul CD cu manele si esti cel mai tare din parcare.
    2 1
  • @Mircea
    In niciun caz @andrei nu este fan Bmw, dar tu cu siguranta esti un obsedat anti-bmw, nu apare nicaieri bmw in aceasta stire si nimeni n-a amintit de ei, doar tu, cosmaruri placute cu Bmw-uri, incearca cu pastile.
    0 0
  • Mircea
    @@Mircea
    Sa stii ca am ceva cosmaruri cu BMW-uri sau Audi. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa vad ca se baga cate un posesor de X5, X6 sau Q7 in depasiri periculoase si-mi intra apoi in fata brusc sau pur si simplu il ved ca vine din fata pe contrasens si trebuie sa incetinesc sau sa incerc sa-l evit pentru ca el e doar un dobitoc posesor de masina super premium germana. Iar cand vad pe youtube ca BMW se ia la intrecere cu Audi pe o autostrada din Romania si ating 300 km/h, am si mai multe si sper ca sa nu ma nimereasca vreun idiot din asta.
    Pricepi cam cum sta treaba cu cosmarurile mele ?
    Ia vezi aici cam ce personaje se intrec: http://www.youtube.com/watch?v=RZZjpWhvxjI
    S-ar putea ca unul din ele sa fie AndreiRN dupa limbaj si IQ.
    Oare la astia 2 le-ai recomanda pastile sau le-ai tine hangul si tu pe banda de urgenta mergand cu 320 km/h ca sa fii primul ?
    P.S. Sunt obsedat "anti-prostie", nu anti masini, oricare ar fi ele.
    0 1
  • Mircea,ai citit cu ce se lauda individual ala.@RN? Ala se lauda(mai nou)ca este manager la o firma care face manere de tesla.
    Mai zice ca este in US si ca e American .Acum intelegi de lumea ii priveste asa cum ii priveste pe americani? Incearca sa vezi ce a scris pana acum, si te vei minuna!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru