Volvo face dubla: după ce XC40 a cucerit Europa, XC60 primește titlul World Car of the Year 2018

de Mircea Meşter
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luna martie 2018 va rămâne în istoria Volvo: SUV-ul XC60 primește titlul World Car of the Year la doar două săptămâni după ce fratele său mai mic, XC40, a primit trofeul Mașina Anului în Europa.

După ce Volvo a reușit să câștige cel mai râvnit titlu european, noul XC40 fiind desemnat Mașina Anului în Europa la începutul lunii martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva, constructorul suedez mai desface astăzi o șampanie. Motivul: XC60 a primit la New York titlul World Car of the Year (WCOTY), prestigiosul trofeu fiind acordat de un juriu format din 82 de jurnaliști de specialitate din întreaga lume.

Dacă Volvo devine astfel constructorul momentul în lumea auto după o lună martie excelentă pentru suedezi, SUV-urile confirmă și ele momentul excelent prin care trec: Volvo XC60 este al doilea SUV care primește titlul WCOTY după ce anul trecut acest trofeu a fost primit de Jaguar F-Pace.

În finala competiției din acest an, modelul Volvo a reușit să învingă la puncte, după voturile juraților, alte două SUV-uri importante lansate în ultimul an: Mazda CX-5 și Range Rover Velar. Lista inițială de candidați a fost formată din 34 de mașini care au bifat principalul criteriu de selecție: lansarea în ultimele 12 luni pe cel puțin 3 dintre continentele lumii.

Așa cum ne-am obișnuit, competiția World Car of the Year și-a desemnat, pe lângă marele câștigător, și învingătorii pe categorii.

Iar BMW, Audi, Nissan, Volkswagen și Jaguar nu au plecat cu mâna goală de la New York, modelele lor fiind premiate în cele cinci categorii suplimentare competiției-regină.

Categorie Câștigător Ceilalți finaliști
World Car of the Year Volvo XC60 Mazda CX-5
Range Rover Velar
World Design Car of the Year Range Rover Velar Lexus LC500
Volvo XC60
World Luxury Car of the Year Audi A8 Porsche Cayenne
Porsche Panamera
World Urban Car Volkswagen Polo Ford Fiesta
Suzuki Swift
World Performance Car of the Year BMW M5 Honda Civic Type-R
Lexus LC500
World Green Car of the Year Nissan Leaf BMW 530e
Chrysler Pacifica Hybrid

Comentarii (9)

  • ca o paranteza fie spus, macar ca sunt vecini...."probably best beer in the world"
    9 5
  • Mircea
    Fara prea multe comentarii.
    Felicitari Volvo.
    Siguranta, fiabilitate, design, confort intr-o sigura masina.
    Asta da.
    8 4
  • @ Mircea
    nu sunt asa convins de partea cu fiabilitatea... nu stiu cum or fi modelele astea noi, insa cele facute de la sfarsitul anilor 90 si in anii 2000 erau dezastruoase
    4 7
  • Mircea
    Nu stiu in ce lume traiesti, dar studiile facute in lume aratau ca volvo are, in medie cele mai fiabile motoare.
    Un diesel tinea cam 670.000 km, iar un benzinar vreo 400.000, fara a umbla la ele.
    6 5
  • MARIAN
    Si acum toti romanii adevarati, vazand rezultatele, vor da buzna sa cumpere... BMW M5, ca doar e world performance car :)))
    10 2
  • Nu cred ca stii despre ce vorbesti. Am un Volvo din 97 pe benzina cu 274,000 de km care functioneaza impecabil. Mecanic masinile astea erau tancuri. Am facut cateva zeci de mii de km cu ea fara sa ma lase vreodata la greu. Nu are nici o problema majora. Singura problema, care e relativ minora, e rugina care a inceput sa apara la aripi pe langa roti. Atat. In rest sunt sigur pe ea ca fie -30 sau +40, porneste de fiecare data si ma duce in siguranta unde trebuie. Sunt nenumarate modele Volvo din anii 90 care inca merg bine. Defapt, erau relativ faimosi pentru ca faceau unele dintre cele mai fiabile si rezistente masini. Doar incepand cu era Ford a scazut fiabilitatea.
    4 1
  • @ Sam93 @Mircea
    iar eu cunosc pe cineva cu un XC90 din 2010. pana in 2015, a dus masina in service de 11 ori - si nu pt revizii ;). cazuri am mai auzit, posesori de s80 cu probleme multe la partea electronica.trage tu concluziile
    si in general, eu vorbesc despre fiabilitatea generala a masinilor, nu despre motoare. asa si eu am vazut loganuri cu 400-500.000 km si inca mergeau. in general, motoarele duc.
    5 3
  • @ Sam93
    inca ceva - eu nu vorbeam despre masini fabricate spre sfarsitul anilor 90, ci PROIECTATE si LANSATE in perioada aia. si vad ca imi dai dreptate - era Ford. la alea ma refeream si eu - S80, S60, XC90
    3 1
  • marius
    al dracu masina chinezeasca cu motor de ford si renault
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru