Volvo intră în parteneriat cu Northvolt pentru dezvoltarea bateriilor mașinilor electrice

de Paul Cosma, Foto: Volvo
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat o colaborare cu Northvolt pentru dezvoltarea unor baterii noi care să echipeze viitoarele mașini electrice produse de brandurile Volvo și Polestar. Până în 2026, o uzină de baterii va fi inaugurată în Europa.

Volvo și Northvolt, companie suedeză specializată în baterii, vor înființa un joint-venture care să dezvolte și să producă baterii “mai sustenabile” pentru o nouă generație de vehicule cu emisii zero. 

Într-o primă fază, cele două entități vor să creeze un centru de cercetare și dezvoltare în Suedia, iar startul operațiunilor este programat în 2022. 

Ulterior, compania-mixtă în care Volvo și Northvolt vor deține fiecare 50% din acțiuni va construi o ”gigafabrică” de baterii pe teritoriul Europei. Capacitatea va fi de 50 GWh pe an începând din 2026. 

Totodată, colaborarea presupune că Volvo va primi baterii cu totalul de 15 GWh pe an de la uzina Northvolt Ett, din 2024. 

Parteneriatul și înființarea acestui joint-venture se află în faza finală a negocierilor dintre cele două companii suedeze. 

Via Volvo

Comentarii (2)

  • Am juisat la stirea asta,am avut si polutii nocturne si diurne! Ma duc sa ascult niste Elton John si Boy George.
    5 0
  • Edikkk
    adevarul e ca actualele baterii sunt proaste, uzate moral deja si trebuie facut ceva pentru imbunatatirea lor
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru