Volvo lansează sistemul de operare cu Android pe noi modele: servicii Google pentru XC60, S90 și V90

de Paul Cosma
Marti, 09.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că sistemul de operare Android Automotive OS va fi disponibil în curând și pe XC60, S90 și V90. Astfel, aceste modele vor beneficia de servicii integrate precum Google Assistant, Google Maps și Google Play Store.

SUV-ul electric Volvo XC40 Recharge a fost primul model care a utilizat noul sistemul de operare dezvoltat de Google și constructorul suedez. 

Android Automotive OS oferă un ecosistem de aplicații cu care utilizatorii telefoanelor cu sistem de operare Android sunt deja familiarizați. Astfel, sistemul permite integrarea completă cu servicii precum Google Assistant, Google Maps și Google Play Store și update-uri prin internet. 

Volvo transmite acum că sistemul de operare va fi disponibil și pe alte modele din portofoliu, precum XC60, S90 și V90, începând din 2022.

Google Assistant va permite șoferului să activeze funcții precum temperatura, destinația sau muzica prin utilizarea vocii, în timp ce Google Maps va oferi funcționalități similare cu cele disponibile pe telefoane, iar Google Play Store va oferi acces la aplicații dezvoltate special pentru mașini. 

Pe lângă noul sistem de infotainment, modelele menționate vor beneficia și de un nou sistem de asistență active (Advanced Driver Assistance Systems) care este reprezentat de senzori ultrasonici, radare și camere video. 

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru