Volvo lucrează la un nou SUV electric, mai mic decât EX90

de Alexandru Monenciu
Joi, 10.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul evenimentului de lansare al lui EX90, Volvo a lăsat de înțeles că lucrează la un alt SUV cu zero emisii. Mai mic decât cel dintâi, acesta ar urma să debuteze cândva în 2023.

În urmă cu doar o zi, Volvo a prezentat lumii întregi noul EX90. Evenimentul a avut loc la Stockholm și a fost transmis live pe internet.

La finalul prezentării, alături de silueta noului EX90 mai apărea un SUV, tot cu zero emisii, care ar urma să fie lansat în 2023. Potrivit zvonurilor, acesta va fi poziționat în gamă imediat sub EX90. De asemenea, va avea, la fel ca EX90, o platformă electrică dedicată.

Până și CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a concluzionat spunând că acel SUV "este pentru o altă zi".

În ceea ce privește noul EX90, Volvo îl descrie ca fiind un calculator pe roți și cel mai sigur model al său. Trecând peste aceste detalii, SUV-ul cu zero emisii este echipat cu două motoare electrice, care dezvoltă fie 408, fie 517 CP, și are o autonomie de până la 600 de kilometri.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Pai cred ca vor electriza toata gama, pentru ca se vor pur electrici pana in 2030 si nu mai e mult pana atunci.
    Pe alte site-uri de specialitate se discuta despre: EX60, EX40 (care deja exista ca full electric cu numele XC40 P8) si o verisune chiar mai mica, EX30.
    Sa speram ca vor mentine si versiunile PHEV, pentru ca nu toata lumea poate incarca acasa si nu isi permite sa faca un concediu mai lung cu o electrica.
    O full electrica mi se pare ca merita doar ca a doua masina pe familie pentru deplasari pe distante mici/naveta si maxim 200-300 km dus-intors.
    5 1
  • Exact asta e ordinea. 60, 40, 30. Actualele XC40 (P8) sau C30 electric, nu sunt pe platforma asta nouă, EX. Tot ce sper eu este să nu pună baterii mai mici pe SUV-urile 60 și 40. Mi-ar plăcea un EXC40 cu 700 de kilometri autonomie, la viteza de încărcare declarată acum, de o jumătate de oră de la 10% la 80%. Când stai și la casă, chiar nu mai ai îndoieli. Pui niște panouri solare, iar la drum foarte lung, te bazezi pe stațiile de încărcare.
    2 1
  • Geely Geely iubesc fetițele-n
    O sa fie fratele lui Smart #1 , se stie deja ca pe acea platforma a Smart dezvoltată de Geely va fi si un Volvo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru