Volvo luptă împotriva secetei din California cu un îndemn simplu: ”Nu vă mai spălați mașinile!”

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un dealer Volvo din California a inițiat o campanie care îi îndeamnă pe șoferi să nu își mai spele mașina. Această măsură ar urma să economisească câteva sute de mii de litri de apă.

Urmareste Automarket
California traversează cea mai gravă secetă din ultimele decenii. Lipsa acută a apei nu s-a mai simțit la un nivel atât de alarmant, motiv pentru care lacul Goose a secat. Fenomenul nu a mai fost consemnat din anul 1920.

Pentru a face populația să conștientizeze problema lipsei de apă, Volvo a inițiat o campanie ingenioasă pe tot cuprinsul statului american.

Mai exact, constructorul suedez îi roagă pe localnici să nu-și spele mașina prea des. Inițiativa este promovată sub hashtagul #drivingdirty și are în prim plan o serie de modele ale constructorului, vopsite în așa fel încât să pară extrem de murdare.

Esential 408.000 de litri ar putea economisi măsura propusă de Volvo.
Proiectul a fost demarat de Steve Hinkle, administratorul dealerului Volvo din San Diego, care oferea la început un bon de spălare automată a mașinii cu apă reciclată. Mai apoi, dealerul a anunțat că nu va mai spăla mașinile sale alegând o soluție de curățare fără apă.

Potrivit unui studiu condus chiar de Volvo, măsura ar urma să economisească 408.000 litri de apă, o valoare importantă pentru un stat care suferă acut de secetă.

via autoblog

Comentarii (8)

  • Si cine plateste revopsirea masinii, daca circul cu ea constant murdara ? Eu nu ? la dealer nu ? 4000 de euro pentru o revopsire nu ?
    Buna asta Volvo. Ideea e buna, dar cred ca spalatul masinii e printre ultimele probleme cand vine vorba de consumul excesiv de apa.
    Dar da, ca si campanie de marketing, e buna. Eu faceam una cu #stophavingsexinthebackseataftergraduation, ca sa scada si numarul de avorturi, familii destramate si copii orfani.
    13 8
  • Scorpionul_negru
    Ce gluma buna....nimeni nu va renunta sa isi spele masina. Cum sa o lasi murdara mai ales iarna cu sare de pe drum pe ea? In 2 ani o sa ajunga o bucata de rugina !
    4 11
  • Alex Radoi
    Este clar o prostie. Am facut la un momentdat un test, incercand sa vad in cat timp as putea umple o galeata de 10l cu un spalator cu presiune de dimensiuni medii. Dureaza MULT. Spalatoarele se bazeaza mai mult pe presiune (aer comprimat) decat pe debit (apa). Sunt ferm convins ca se pot spala vreo 4 masini cu apa consumata la o baie cu cada mai plina. Acum, ma rog, poate campania se refera la spalatul la furtun... :)))
    9 2
  • Calm oamenilor: "îi roagă pe localnici să nu-și spele mașina prea des", adica nu mai speli masina saptamanal ci o data la doua/trei saptamani, greu de priceput?
    15 3
  • In cat timp ? 408 mc de apa sunt consumati de un bloc cu maxim 10 etaje si 2 scari, intr-un interval de o luna. Adica o economie de mai nimic...raportat la cate milioane de oameni sunt. Dar orice economie e binevenita, evident
    1 1
  • Valius
    Dealer-ul ala e beat. Apa tot in mediul ei se intoarce. Acasa da, o parte o consumi o parte se duce la canal, deci canal statie de iepurare rauri. dar la spalatorie cat consumi tot atat se si duce la canal etc.
    0 3
  • Mitica Blajinul
    @scorpionul negru, in California nu se da cu sare pe drumuri.Motivul este simplu de tot. Acolo nu este iarna. Oricum , este misto de tot postarea ta.Glumetzule!
    4 0
  • AndreiRN
    Hahahahahaha ......
    Absurditate de reclama pt cei ce nu cunosc realitate.
    Statiile de spalare de masini din sudul Californiei folosesc apa reciclata proprie.
    Adica la subsol au un rezervor mare unde apa se strange si prin reverse osmosis se purifica si refoloseste.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru