Volvo pregăteşte un facelift pentru S60 şi S80

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo vrea să introducă un facelift pentru actualele modele S60 şi S80. Lista modificărilor este încă în lucru, însă ea va fi terminată rapid pentru a impulsiona vânzările.

Deşi se află pe piaţă de numai doi ani, Volvo S60 ar putea să se pregătească deja de un facelift. Versiunea revizuită a modelului de clasă medie este aşteptată alături de o variantă împrospătată a vârfului de gamă, S80. Declaraţia vine chiar din partea lui Doug Speck, directorul global de marketing Volvo, care susţine că echipa de dezvoltare a constructorului suedez lucrează deja la modificările operate actualelor S60 şi S80.

Facelifturile ar urma să impulsioneze vânzările celor două modele şi să asigure scandinavilor un aflux continuu de clienţi până la jumătatea anului viitor, când Volvo intenţionează să dezvăluie noua generaţie a SUV-ului XC90, primul dezvoltat pe Volvo Scalable Platform Architecture.

Esential 800.000 de unităţi speră să vândă anual Volvo începând cu 2020.
Decizia de a revizui actualele S60 şi S80 este parte a strategiei ofensive pe care suedezii au demarat-o odată cu lansarea actualului V40, rivalul lui BMW Seria 1 şi Audi A3.
Volvo şi-a propus ca până în 2020 vânzările sale anuale să însumeze 800.000 de exemplare, un target optimist, pe care Doug Speck încă îl vede realizabil.

Acelaşi oficial a recunoscut că piaţa din SUA este cea mai importantă în atingerea acestui obiectiv, deşi Speck nu a vrut să dezvăluie cota pieţei de dincolo de Ocean din totalul vânzărilor anuale. 

via autoweek

Comentarii (8)

  • Daca dupa doar 2 ani se face face-lift la S60 si inca unul la S80, inseamna ca vanzarile nu merg chiar conform planurilor. Dar eu nu inteleg dc tot amana lansarea unui model nou S80, ma mir ca lanseaza un nou XC90 la anul, ca l-au amanat si pe asta mult timp. Cred ca chinezii nu au asa multi bani cum credea lumea, ei asteapta sa creasca vanzarile doar cu face-lifturi si cu lansarea lui XC90 o data la 11 ani...
    12 17
  • foarte bine!...insa in cazul s80...ne-am fi astptat la un model nou...nu facelift...cat despre s60...destul de repede vine acest face...
    17 0
  • Cosmin19
    S80 si XC 90 au nevoie de facelifturi. Ideea e ca ambele vor fi lansate la anul sau inceputul lui 2014 pe o noua platforma si pe ele vor fi introduse noile motoare volvo(100% volvo). La S60/V60 nu prea ar fi nevoie ele inca fiind elegante si actuale.
    10 2
  • andreicut
    Eventual XC60, si nu S60.
    9 1
  • AndreiRN
    Pai investitia trebuie sa arate ceva profit inainte de a investi si mai mult asa ca acuma chinezi sunt gata sa produca Volvo la ei unde profitul va fi mai mare si noile modele vor fi incepute tot acolo ca altfel ar da faliment.
    Suedia va mentine partea de design si inginerie pt urmatori 5 ani dar cu o gramada de ingineri chinezi care se vor rota pt experienta.
    Productia de motoare si componente va fi 100% mutata in China.
    Duminica am avut ocazia sa fiu pasager intr-un Volvo SUV din 2010 si pot spune ca in spate se simtea ca o caruta sau cel putin te zdruncina mult mai rau decat in Mercedesul meu de 20 de ani.
    8 25
  • arogantul
    andreiutzuRN
    Eu pe tine te suspectez ca ai fi admin pe situl asta, ca prea esti Gica contra aproape in orice discutie, si se stie ca adminii sunt cei mai mari trolleri, ca sa ii enerveze pe useri si acestia sa tot vina sa iti dea replica.
    deci ori asta, ori esti doar un copil prost si frustat care are o jucarie mertzan si ce visezi noaptea vii aici si scrii.
    du-te si bea-ti lapticu inainte de culcare
    18 6
  • cu dealeri in Buc ca Forum Auto care face probleme la masinile aflate in garantie luate de la dealerul din brasov, poate sa se duca la naiba Mr Volvo in Ro.

    pacat de brand
    6 4
  • AndreiRN
    Hahahahaha.......
    O hiena se considera aroganta si nu prea stie despre masini sau oameni dar latra si el ca sa fie luat in evidenta.
    Oricum Volvo este pe calea cea buna ca doar este alaturi de VW facute in China.
    Sunt curios cand BMW si MBZ or sa faca acest pas.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru