Volvo recheamă în service 200.000 de mașini diesel la nivel global: "Carburantul se poate scurge în compartimentul motor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat un recall de 200.000 de unități diesel din cauza riscului unei scurgeri a carburantului în compartimentul motor. Suedezii afirmă însă că până în prezent nu există incidente de acest gen.

Volvo a anunțat în această săptămână că va rechema în service circa 200.000 de mașini diesel la nivel global. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că inginerii au descoperit că, în anumite cazuri, există pericolul unor scurgeri de carburant.

"Se poate întâmpla o scurgere a carburantului în compartimentul motor pentru o lungă perioadă de timp. Totuși, nu am primit rapoarte despre incidente legate de acest risc", a declarat Annika Bjerstaf, purtătorul de cuvânt al Volvo din Suedia.

De altfel, oficialii Volvo afirmă că măsura de rechemare în service este una preventivă, cu scopul de a evita producerea unor incidente.

Volvo a confirmat că nouă campanie de rechemare în service afectează o largă varietate de modele: V40, S60, V60 și versiunile lor Cross Country, plus unitățile V70, XC70, XC60 și XC90 produse în anii 2015 și 2016.

Volvo traversează în prezent o perioadă foarte bună din punct de vedere al vânzărilor. Suedezii au comercializat anul trecut peste 600.000 de unități și și-au propus atingerea pragului de 800.000 de unități în următorii ani, în primul rând ca urmare a creșterii vânzărilor pentru SUV-ul XC40.

Via Associated Press

Comentarii (4)

  • Costel
    motoare diesel tdi is cele mai faine
    is mandru ca is posesor de motor tdi
    ii nialcos demaraju cu 350nm
    1 22
  • Daa, vazuram cat de bune sunt moatoarele tdi, numai ca... asteptam o actualizare a softului. Daca tot dai un ban, macar sa ai ultima versiune software- poate apare si in varanta Android si iOS, sa poti urmari de pe telefon. Pai nu-i pacat de asa bunatate de motor?
    @Costele, nu fain ce ai spus.
    17 3
  • Edikkk
    @Costel :)))

    Umorul inteligent este neînţeles de cei .... ne... inteligenţi
    1 14
  • @Edikkk
    Nu, din pacate nu e vorba de umor. Si eu imi doream asta si speram sa fie vorba de umor, inteligent chiar, cum chiar tu ai spus. Din pacate nu, nu e nici umor, nici inteligenta. Costel e un caz studiat, diagnosticul e pus.
    Jignirea pe care ai lansat-o o pun pe seama faptului ca ai sperat, la fel ca mine, ca exista o urma de umor in afirmatia lui Costel.
    Case closed.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru