Volvo repornește gradual producția la uzinele europene: în 20 aprilie vor fi deschise fabricile din Suedia și Belgia

de Daniel Popescu, Foto: Volvo
Joi, 16.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a început producția de componente la uzina din Suedia care aprovizionează fabricile din China, în timp ce producția de mașini din Suedia și Belgia va fi reluată începând de luni.

Volvo se alătură constructorilor care anunță planurile pentru repornirea activităților de producție în Euripa, pe măsură ce unele state au început să relaxeze restricțiile impuse anterior în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Astfel, Volvo a reluat deja producția de componente din localitatea suedeze Olofstrom, mai ales că acestea sunt livrate uzinelor de asamblare din China.

Începând de luni, Volvo va redeschide și uzina de la Torslanda (Suedia), acolo unde sunt produse modelele XC90, XC60 și V90, dar și uzina de motoare diesel și pe benzină din localitatea Skovde, aflată de asemenea în Suedia. Toate aceste trei uzine au fost închise în 26 martie.

În plus, Volvo intenționează ca tot luni să redeschidă și uzina din localitatea belgiană Gent, însă o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată. La uzina belgiană, suedezii produs XC40 și V60.

Nu în ultimul rând, Volvo și-a produs să redeschidă uzina din Statele Unite în 4 mai, întrucât atunci va expira o perioadă de restricții impusă de autorități.

Volvo a redeschis încă din luna martie toate cele patru uzine pe care le deține în China.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru