Volvo va începe să testeze sisteme de încărcare wireless cu modelul XC40

de Tiberiu Safta
Luni, 07.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În premieră, Volvo va testa un nou tip de sistem de încărcare cu energie electrică, fără fir. Noul sistem va fi testat în Suedia, pe o perioadă de trei ani și în parteneriat cu firma de taxi Cabonline, care va folosi o flotă de modele XC40 Recharge.

Constructorul suedez a anunțat că va începe să testeze pe o perioadă îndelungată un nou sistem de încărcare cu energie electrică, fără fir. Volvo va testa acest sistem nou în parteneriat cu firma de taxi Cabonline, cea mai mare astfel de companie din țările scandinave. Astfel, flota va fi formată din modele XC40 Recharge.

Testele vor avea loc în orașul Goteborg din Suedia, acolo unde se află sediul Volvo, iar durata testelor va fi de 3 ani. Mașinile implicate în acest test riguros vor fi conduse timp de 12 ore pe zi, în condiții meteo diferite. În acest fel, mașinile vor parcurge câte 100.000 de kilometri pe an.

Noile stații de încărcare electrice wireless sunt construite de firma americană Momentum Dynamics și sunt integrate în asfalt sub forma unor locuri de parcare. Dacă mașina este parcată corect, procesul de încărcare începe automat. Viteza de încărcare este de 40 de kilowați, ceea ce înseamnă că un astfel de sistem este aproape la fel de rapid ca un încărcător on-board al unui vehicul electric conectat la o priză DC.

Deocamdată, Volvo nu a precizat dacă un asemenea sistem va fi disponibil în viitor pentru modelele sale electrice. Cel mai probabil, lansarea unui sistem de încărcare wireless va depinde de rezultatele testelor ce vor avea loc în următorii 3 ani.

via Volvo

Comentarii (4)

  • Seriff
    Parca vad bataie la kaufland, boss mi-ai luat locul wireless, cum boss, ca eu eram primul, hai mai stai mult? Da mai stau care e problema?\
    Abia astept sa stau cu motorul diesel pornit sa ma uit la hipsteri cum se bat pe locul de incarcare wireless:)))
    9 7
  • Doar pentru spălați pe creier, sa fii realist si eficient înseamnă ca ești prost.
    Voi trebuie doar sa va uitați in oglinda ca sa găsiți un fraier… eu trebuie sa cer la resurse umane, dar se rezolva, are balta peste.. ;)
    4 1
  • Chestia asta e disperare-exasperata. Asta nu e ”evolutie tehnologica”. Asta e evolutie ideologizata. Solutii impuse, care bine-nteles sunt exorbitante si sofisticate aiurea. Nici nu vreau sa ma gandesc cat costa un asemenea loc de incarcare. Si cat costa incarcatorul de la bordul masinii.

    Daca se va implementa ciudatenia, ghici cine o sa plateasca distractia? :)
    3 1
  • Folosesc la telefon încărcare wireless și este o chestie deosebit de elegantă. Americanii au mai avut în anii 80 dar printr-un modul care se introducea în botul mașinii. Puterea de 40 kw mi se pare suficientă, dar cred că poate apărea o problemă la gogonele dacă rămâi în mașină pe perioada încărcării.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru