Volvo: “Vom relua discuțiile privind o fuziune sau alianță cu Geely în 2021”

de Paul Cosma
Joi, 03.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Discuțiile dintre Volvo și Geely privind o alianță sau o fuziune vor fi reluate în primul trimestru al anului viitor, potrivit declarațiilor făcute de șeful constructorului suedez.

La începutul acestui an, Volvo și Geely au transmis că se gândesc la o posibilă fuziune, care ar crea un “grup global puternic”, după cum a anunțat la acea vreme miliardarul Li Shufu, președintele Geely Group.

Shufu a spus atunci că acest lucru nu va afecta “afecteze identitatea brandurilor Volvo, Geely, Lynk&Co și Polestar.”

Discuțiile pe marginea acestui subiect au fost momentan suspendate. Geely își dorește o listare pe o nouă piață a bursei de la Shanghai, fapt ce interzice o modificare a structurii sale de capital, conform declarațiilor lui Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo.

“Primul trimestru din 2021 este un termen realist pentru reluarea discuțiilor cu Geely. Am spus că ne dorim un parteneriat și acest lucru poate fi făcut în mai multe feluri, cum ar fi folosirea unor platforme tehnice comune,” a spus șeful constructorului suedez.

Geely este proprietarul Volvo începând din 2010, perioadă în care constructorul s-a dezvoltat considerabil și a atins recorduri de vânzări în mod constant.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru