Wiesmann se ridică din cenușă. Constructorul german a fost cumpărat de investitori britanici

de Sebastian Toma
Marti, 17.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Roadsterele excentrice de la Wiesmann vor reveni în producție, anunță olandezii de la Telegraaf. Potrivit fondatorilor companiei, doi investitori britanici au cumpărat Wiesmann și vor produce din nou automobile.

Wiesmann, producătorul german specializat în modele sport cu design retro, va produce din nou mașini. Vestea vine de la rubrica auto a olandezilor de la Telegraaf, care au discutat cu unul dintre fondatorii și foștii proprietari ai Wiesmann, Friedhelm Wiesmann. Acesta le-a declarat olandezilor că a fost vândută întreaga companie, alături de drepturile mărcii, unor investitori englezi pe nume Berry și Anita Tatalovic. Friedhelm Wiesmann le-a declarat celor de la Autovisie, rubrica auto a celor de la De Telegraaf, că noii deținători ai Wiesmann au semant deja mai multe contracte și că intenționează să repornească producția de mașini.

Ultimul model fabricat de Wiesmann a fost lansat în 2013 și aniversa 25 de ani de la fondarea companiei. Vorbim despre Wiesmann GT MF4-CS, un coupe cu performanțe ridicate datorită motorului său de 420 CP șia masei sale reduse. Ediția limitată la doar 25 de unități a modelului Wiesmann GT MF4 era capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde și să atingă o viteză maximă de 293 km/h.

Cei de la Wiesmann erau o marcă independentă, dar foloseau motorizări și chiar transmisii furnizate de BMW.

Urmareste Automarket
În ciuda faptului că noii investitori sunt din Regatul Unit, producția Wiesmann va continua în localitatea Dülmen din Germania. Pentru moment, nu este clar dacă noii investitori vor să producă lotul rămas de Wiesmann GT MF4-CS, o serie care a fost limitată la 25 de unități dar a cărui finalitate nu este cunoscută, sau dacă este planificată lansarea unei game complet noi.
În orice caz, este interesant de văzut renașterea din cenușă a unei mărci pe care aproape toată lumea o vedea dispărută.

Via WCF | Telegraaf.nl | ManagerMagazin  

Comentarii (4)

  • un site german presupunea ca se va continua GT MF4-CS...

    sa speram ca va fi OK pentru marca asta mica
    1 0
  • Scorpionul_negru
    Sper sa faca ceva la fel de reusit ca Wiesmann Mf3. Restu modelelor nu mi-au placut.
    0 0
  • Dupa ce mai multe marci britanice au fost achiztionate de germani se pare ca se invarte roata.
    1 0
  • Oricum, nu pot sa remarc numele pur britanic al incestitorilor britanici...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru