Zvonuri: BMW aduce X7 Concept la Frankfurt și mizează pe un sistem de propulsie electric pe bază de hidrogen

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X7 Concept ar putea debuta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Zvonurile spun că prototipul o să integreze un sistem de propulsie electric pe bază de hidrogen.

Într-o perioadă în care marea majoritate a constructorilor și-au canalizat energiile și investițiile în sisteme de propulsie electrice pe bază de baterii, BMW ridică mingea la fileu cu un posibil sistem pe bază de hidrogen.

În piață au apărut o serie de zvonuri care anunță lansarea lui BMW X7 Concept în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Aceleași rapoarte spun că prototipul constructorului german o să aibă un sistem de propulsie electric pe bază de hidrogen.

Nemții nu sunt la prima tentativă de acest gen. Vă reamintim că în urmă cu câțiva ani am condus un Seria 5 GT eDrive alimentat cu hidrogen. Prototipul de atunci avea un motor de 200 de cai putere, cântărea puțin sub 2.2 tone și era capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde. Autonomia oferită de un plin de hidrogen ajungea la circa 450 de kilometri.

Viitorul BMW X7 ar urma să fie oferit și alături de clasicele propulsoare cu șase și opt cilindri, dar și în compania unui sistem de propulsie hibrid de tip plug-in.

Pentru varianta hibridă, BMW ar putea utiliza sistemul pe care azi îl avem pe 740e. Seria 7 plug-in hybrid folosește un propulsor cu combustie internă de 258 de cai putere și un motor electric de 113 cai. În total, 740e oferă 326 CP, iar consumul mediu mixt este de 2.1 litri/100 km.

Dacă zvonurile se adeveresc, cu detalii complete despre BMW X7 Concept vom reveni la început de septembrie.

Via | BMWBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru