Voteaza:
17 voturi | 20 comentarii

Noul Rimac Nevera a făcut deja prima victimă la liniuțe: Ferrari SF90 Stradale

Rimac a lansat de curând noul Nevera, versiunea de serie a conceptului C_Two. Britanicii de la Carwow au aliniat deja la start hypercar-ul electric, alături de un Ferrari SF90 Stradale.

Comentarii (20)

  • Nico
    la 04.06.2021, 13:21
    Super tare! E clar ca masinile termice si-au atins limitele.
    -15
  • la 04.06.2021, 14:00
    Nico Rosberg e pe lista de asteptare. Cam astia sunt primii clienti :)

    Pe de alta parte, sunt curios ce mai au de zis carcotasii masinilor electrice. Sa dai unui Ferrari din 2021 zeci de metri la o cursa atat de scurta e o performanta pe care foarte putini o inteleg.

    Speranta mea este ca cu cat mai multi producatori intra in cursa electricitatii, cu atat mai multe resurse vor fi dirijate pentru depasirea barierelor pe care tehnologia electrica le mai are inca la momentul de fata. Da, masinile electrice in ziua de azi au limitari clare. Dupa parerea mea se preteaza ideal in mediul urban. Dar cu trecerea anilor, tehnologia va fi pusa la punct iar distantele lungi vor deveni tangibile la fel de usor cum sunt astazi pentru motoarele cu combustie interna.

    E o diferenta enorma sa mergi sute de mii de km cu poluare zero la nivelul masinii fata de una care are cifre de zeci sau sute de grame de CO2 pe kilometru.

    Oricat as fi de fan de sunete de V8 & V12 AMG sau boxter in 6 cilindri, sofatul in liniste perfecta va avea farmecul lui. Orasele vor fi cu totul altele, ca sa nu mai vorbesc de transporturi in general. Deja se cauta la disperare designeri pentru avioane electrice, pe toate continentele (populate :):) )

    Gata cu filozofia. Imi place foarte mult de Croatul asta. Si ca inginer, si ca om. A facut o treaba exceptionala.
    -8
  • nume
    la 04.06.2021, 14:02
    Nu m-as fi asteptat niciodata ca o masina de 1914 CP sa fie mai rapida decat una de 1000 CP. Care costa si de vreo 3-4 ori mai putin. Noroc cu Automarket.
    +13
  • ionel
    la 04.06.2021, 14:20
    Dupa cursa termica a mai tras o plimbare si electrica s-a dus la incarcat. Ia vedeti cu cat a mai ramas in baterie. E buna de liniute insa doar atat.
    +7
  • @zarnesteanu
    la 04.06.2021, 14:23
    Rimacu' costa de la 2.4 milioane de dolari,Ferrari SF90 Stradale de la 625 000$.Ce parere aveti?Carcotiti asta! Iar despre autonomie nu au zis nimic,pe pariu ca dupa doua liniute bateria era goala.
    +8
  • ovidiu_consta
    la 04.06.2021, 17:02
    As fi curios de o liniuta (si alte comparatii) intre Rimacu' de 3-400k de coco si acest Ferrari.
    +2
  • la 04.06.2021, 17:19
    Babaetz' hai s-o dau pe romaneste, ca vad ca turca nu pricepeti.

    E egal cu zero ca masina costa 2 milioane iar Ferrari 2/3 din milion. Ca si cum va permiteati un Ferrari, dar asa Rimac e intangibil. Hah-hah-hah.

    Importanta este tehnologia. Preturile se vor duce in jos cu timpul. Ia cautati pe google cam cine isi permitea o masina in America pana sa vina Ford si sa introduca productia pe banda.

    La 550 km autonomie, nu mi-as face probleme cu cat i-a ramas in baterie dupa 3 liniute. Daca era vizibil mai lent la a treia tura, intelegeam. Dar i-a dat nuca fara drept de apel de fiecare data. Hai, ca deja va agatati ca inecatul de paie doar doar mai gasiti ceva de comentat.

    Dupa alea 3 liniute, la mers normal prin oras, suta-n-mie ca are mai multa autonomie decat Ferrari.
    -9
  • @zarnesteanu
    la 04.06.2021, 18:50
    Cand a aparut Ford-ul T care costa 826 de dolari,pe piata exista echivalentul ei electric la 2000dolari,Fritchle Victoria Phaeton se numea. Ce s-a schimbat de atunci cu electricele,ca vad ca de atunci costaubo poala de bani si canci autonomie?Cat mai asteptam,ca de peste 120 de ani se chinuie astia cu electricele sa le faca viabile si fara subventii nu se uita nici naiba la ele.
    +7
  • @zarne
    la 04.06.2021, 19:36
    ia vezi aici cum este cu supermasinile astea electrice:
    https://www.youtube.com/watch?v=5gFGX43vubM
    concluzia la 6:30
    Deci nu-ti ajunge nici sa dai o tura la Plaiul Foii si inapoi daca ii dai blana. Ha ha ha.
    +7
  • mircea badea
    la 05.06.2021, 22:41
    romanii sunt curiosi daca urca la deal ca dizalu si care consuma mai putin? desi daca merge cu viteza dizalului face 1000km.
    -1
  • la 06.06.2021, 05:53
    Eu vorbesc de accessibilitatea ca si pret a masinilor facute pe banda fata de cele produse manual pana sa vina Ford cu automatizarea productiei, iar el imi compara Ford cu motor cu combustie fata de Ford electric.

    Pe urma vine alt mitic, mai plesnit la creier si imi pune un video cu un SLS din 2013, facut experimental si care s-a vandut pe spranceana, la sub 100 de exemplare. Ce sa-i explici bizonului? rolul unei masini de genul asta, proiectata in 2010 cu tehnologia de atunci? El o comparata cu una scoasa pe piata in 2021 si-mi spune ca nu-i ajunge bateria pana la Plaiul Foii.

    Babaetz, nu va cunosc, poate sunteti normali la cap in viata reala, dar aici la comentarii sunteti sub genunchiul broastei. Din pacate asta e nivelul ... babaetz.
    -8
  • @zarne
    la 06.06.2021, 15:49
    si rimac si masinile facute pe banda de Ford (de parca restul nu ar face pe banda electroacele) se bazeaza pe aceiasi tehnologie a bateriilor. Asa ca la solicitari intense bateria se duce repede si la Rimac(sau mercedes) si la coaja de ford sau alta porcarie asemanatoare. Faptul ca tu nu intelegi nimic si faci pe aici propaganda confirma spusa locuitorilor din Brasov si anume ca zarnestenii au creierul cel mai mic din judet.
    +5
  • mircea badea
    la 07.06.2021, 00:03
    sincer,eu astept cu 5mii de cai..aia cred ca ma trezesc..
    +3
  • la 07.06.2021, 06:56
    Auzi Gicule, Zarnestiul e format din populatia locala stabilita acolo de secole. Pe langa ei, cel putin la fel de multi au fost oameni veniti din toata tara sa lucreze la 6 Martie pe vremea comunistilor. Aia cu creierul cel mai mic din judet sunt zarnestenii get beget sau aia stabiliti in ultimii 50 de ani? Hai sa te vad, baga o clarificare, ca de la un destept din resedinta de judet. Decat sa stau in Noua sau in Bartolomeu, de 1000 de ori mai bine la Zarnesti.

    Esti de-o prostie crunta, incapabil sa urmaresti o idee, daramite sa mai faci si conversatie. Dar esti primul la umflat in pene. O dai iute pe marimea creierului si fumuri de troglodit care are impresia ca daca sta intr-un oras din Romania a atins apogeul civilizatiei.

    Parte amuzanta este cand ne intalnim intr-o tara cu adevarat civilizata si vi se sterge poleiala dupa 5 minute de conversatie. Unul din beneficiile faptului ca mai citesc Automarket.ro in limba romana este si faptul ca imi amintiti cate unii de ce am plecat din cloaca aia. Inainte erau bucurestenii care se credeau buricul pamantului. Acum vad ca fandoseala a ajuns si in Ardeal. Mai precis la anumite specimene care se simt cu musca pe caciula si o dau pe masuratori antropomorfice.

    De cate ori am dat de mamifere cu fumuri de superioritate, au fost invariabil caractere infecte. Confirmat si in cazul tau. Prostia merge mana in mana cu fudulia. Domnul sa aiba mila de Romania.
    -8
  • Braneanu
    la 07.06.2021, 09:50
    confirm cele spuse de brasoveni si anume ca zarnestenii sunt cei mai prosti din judet. Specimenul de aici o confirma din plin. In plus mai vad ca e si ofticat la maxim. Inganfat scuipa pe conationalii lui si considera tara de unde a plecat o cloaca. Personal nu cred ca esti roman. Oricate deziluzii as fi avut in Romania tot cu dragoste si intelegere ma gandesc la fratii mei de acasa si nu ma consider mai cu mot ca mi-am luat desaga in spinare si m-am carat in lume. Dupa ce ca la masini si la tehnica auto esti varza, nu intelegi nimic, te mai si consideri mai de soi decat altii. Nu esti decat un frustrat sarac la suflet si la minte. Pleaca de pe Am ca numai laturi debitezi pe aici.
    +5
  • la 08.06.2021, 04:04
    Bucurestenii se uita de sus la olteni si moldoveni. Ardelenii se uita de sus la bucuresteni. Brasovenii se uita de sus la zarnesteni. Samd samd.

    Toti ruptii-n c'r se uita de sus unii la altii, ca altceva nu au cu ce sa se mai dea mari pe lumea asta. Orice natie isi are uscaturile ei. Secretul e ca uscaturile sa fie minoritare spre zero. In Romania din pacate, gibonii de teapa ta sunt peste coeficientul de suportabilitate. De unde si decizia, corecta pentru mine personal, de a-mi parasi tara, familia si locul nasterii.

    Bipedul de mai sus inca nu mi-a raspuns la intrebare: care zarnesteni au creierul cel mai mic, bastinasii sau cei veniti din toata tara?
    Mai am o intrebare pentru patriotul de doi bani. Care e mai roman? Secuii de pe valea Oituzului, care au primit pamant pana la Onesti de la Stefan cel Mare (ghici de ce) sau romanii get beget care au vandut tara pe nimic in ultimii 30 de ani?

    Agramati ca tine birlicule, care nu stiu sa scrie "ingamfat" corect, au facut ca tara asta sa devina o cloaca. O dai pe patriotisme ieftine, ca la altceva nu te mai duce mintea. Tu dragoste si intelegere ai pentru ideile tale putine si proaste. Daca maine ar veni un razboi ti-ar scoate maica-ta certificatul de handicapat de la naftalina numai sa nu vezi frontul. Si-ai sta la caldurica tot cu dragoste de patrie, in timp ce altii care tac si fac isi dau viata pentru ceea ce cred.

    N-ai de ce sa crezi ca sunt roman. Doar un ungur, un sas sau un tigan pot scrie mai bine si mai fluent ca mine. Tu in schimb sunt ferm convins ca esti un "ruman" verde, cu radaci fine din turcia, balcani si grecia. Plus ceva poleiala slefuita prin odaile intunecate de la kremlin. Esti o corcitura cu mot asa de patrioata ca-mi vine sa ma intorc in tara doar sa te vad live, sa ma minunez ca la gradina zoologica.

    Despre plecatul de pe AM e la mana redactorilor. In clipa in care mi-au inchis contul si mi-au sters commenturile e mai mult decat ok. Dar poate mai intai de toate o sa ai bunul simt sa-ti faci tu un cont, sa te loghezi si sa ai coloana vertebrala sa stai in spatele a ceea ce scoti pe gura. Dar lasa-ma sa ghicesc. Nu ai coloana vertebrala. Pentru ca sunt zile in care vrei sa ti se raspunda ca unui om normal, dar asta n-ar mai fi posibil daca lumea ar sti cu cine are de-a face. Laturile iti apartin in totalitate si singurul mod de a mai fugi de ele este sa scrii de sub anonimat.
    -5
  • bai zarnestene
    la 08.06.2021, 06:51
    esti bolnav frate. Trateaza-te. Cu fiecare comentariu confirmi ce au scris aia despre tine.
    M-ai convins si pe mine ca nu esti roman. Gata.
    +2
  • la 08.06.2021, 13:01
    E gata in clipa in care imi raspunzi la cele doua intrebari. Dar pentru asta trebuia sa fi citit ceva pe-acasa cat a fost mic. Nu e caxul.

    Atata timp cat scrii de sub anonimat iti este rusine de tine insuti. Ti-ai luat-o in gura de prea multe ori aici pe site. Tot ce mai poti e sa stai in vagauna mingii si sa debitezi laturi. Un las, fara coloana vertebrala si patriot de ocazie.
    -3
  • ^^^
    la 09.06.2021, 11:12
    Stii zicala romaneasca:
    Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă. Acum tie mai mulți îți spun că ești beat, uita-te la manutele rosii. Asteptam ieșirea grabnică din buimăceala etilică patriotule adevarat care crede ca Romania e o cloaca.
    -
  • la 09.06.2021, 20:22
    Inca n-ai raspuns la intrebari pentru ca esti prea prost si prea incult. Faci afirmatii cretine pe care nu esti in stare sa le sustii. Ai demonstrat ca nu esti decat un alt dobitoc anonim de pe internet.
    -

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru