David Richards renunţă la conducerea Mini WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.01.2012
David Richards a anunţat că a demisionat din funcţia de şef al echipei Mini WRC, locul său urmând să fie luat de directorul tehnic Dave Wilcock.

Cu numai câteva zile înainte de startul sezonului 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri, David Richards, preşedintele companiei Prodrive care gestionează programul celor de la MINI în WRC, a anunţat că renunţă la funcţia de şef al echipei britanice.

Richards va continua să asiste la câteva dintre etapele de WRC, însă rolul său de şef va fi preluat de Dave Wilcock, care îşi va păstra şi actuala funcţie de director tehnic. Chiar dacă decizia britanicului vine în contextul în care Mini a înregistrat unele probleme financiare, Richards susţine că aceasta face parte dintr-un plan mai amplu conceput încă de anul trecut.

"Întotdeauna a fost intenţia mea să fac un pas în spate în al doilea sezon al echipei şi să-i transfer responsabilitatea lui Wilcock. Pe parcursul anului trecut a demonstrat că are toate calităţile pentru a conduce echipa şi nu am niciun dubiu că Mini WRC va continua să fie din ce în ce mai puternică sub conducerea sa", a precizat el.

Mini a avut nevoie de un compromis din partea FIA pentru a fi inclusă în campionatul constructorilor după ce reducerea bugetului a determinat echipa să renunţe la participarea la anumite raliuri.

În plus, echipa îl va utiliza în acest sezon ca pilot de uzină doar pe Dani Sordo, cel de-al doilea loc urmând să fie oferit piloţilor privaţi.

Via | Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru