Hankook vrea să furnizeze pneuri în F1 sau WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Producătorul sud-coreean Hankook a anunţat că doreşte să furnizeze pneuri în competiţii precum Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri sau Le Mans.

Hankook este unul dintre producătorii de pneuri care a depus oferte pentru furnizarea cauciucurilor în Formula 1 începând din sezonul 2010, însă până în prezent propunerea nu a fost confirmată.

Negocierile dintre Hankook şi Bernie Ecclestone au eşuat rapid din cauza faptului că sud-coreenii nu ar fi putut dezvolta pneuri pentru Formula 1 într-un timp atât de scurt, însă aceştia susţin că intenţionează să debuteze în competiţie într-un interval de doi-trei ani.

"Bernie Ecclestone a avut probleme cu pneurile şi am vorbit de câteva ori cu el, dar am decis să nu mergem înainte cu acest program pentru că el avea nevoie de pneuri foarte repede. Dar am avut o discuţie bună şi poate că vom participa în viitor, dar nu mai devreme de doi-trei ani", a declarat Hyun Bum Cho, directorul financiar al companiei Hankook.

Hankook ar putea fi interesată de Formula 1 începând din sezonul 2013, atunci când regulamentul tehnic va fi schimbat în totalitate, inclusiv din punct de vedere al specificaţiilor pentru motoare.

Până atunci, Hankook îşi îndreaptă atenţia şi spre alte două competiţii majore din lumea sporturilor cu motor, Campionatul Mondial de Raliuri şi Le Mans Series.

"Acum avem o echipă mică în Le Mans şi câteva participări în anumite competiţii de raliuri. Piaţa globală a sporturilor cu motor este de două milioane, ceea ce este foarte profitabil, întrucât pneurile pentru sporturile cu motor sunt scumpe. Aşa că trebuie să fim în Formula 1, în Campionatul Mondial de Raliuri sau să ne implicăm serios în Le Mans. În viitor va trebuie să fim în aceste competiţii, dar ne va costa foarte mulţi bani", a adăugat Cho.

În privinţa Campionatului Mondial de Raliuri, FIA este foarte aproape să ajungă la o nouă înţelegere cu Pirelli pentru furnizarea pneurilor în perioada 2011-2013. Iniţial, forul mondial spera să iniţieze un război al pneurilor în WRC începând din 2011, însă Pirelli a fost la vremea respectivă singurul ofertant pentru următorii trei ani.

În acest moment nu este clar dacă Hankook îşi propune să intre în WRC din 2011 sau dacă vrea să amâne o astfel de decizie pentru anii următori.

Via | Cars Guide

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru