Iata calendarul oficial al sezonului 2011 din WRC!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Calendarul sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri cuprinde 13 etape ce vor avea loc din februarie pana in noiembrie.

Federatia Internationala de Automobilism a publicat marti seara calendarul oficial al sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Desi initial se vehicula ca vor exista 15 evenimente, calendarul dezvaluit de forul mondial cuprinde doar 13 etape ce se vor desfasura din luna februarie pana in noiembrie.

Oficialii forului mondial nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu organizatorii Raliului Monte Carlo, acestia din urma preferand in continuare sa gazduiasca prima etapa din Intercontinental Rally Challenge (IRC) in loc de WRC.

Pe de alta parte, FIA a anuntat ca exista posibilitaea includerii unui al 14-lea eveniment in calendar, cel mai probabil fiind vorba de Abu Dhabi. Orasul din Emiratele Arabe Unite face presiuni pentru includerea in WRC, insa in acest moment exista numeroase divergente pe aceasta tema in cadrul FIA. In plus, Polonia este o alta tara dornica sa fie prezenta in WRC, insa sansele acesteia par si mai reduse decat cele ale organizatorilor din Abu Dhabi.

O decizie finala in acest sens va fi luata cel mai tarziu in 23 iunie in cadrul Consiliul Mondial al FIA.

Iata calendarul sezonul 2011 al WRC in versiunea sa initiala:

 Raliu  Data
 Suedia  13 februarie
 Mexic  6 martie
 Portugalia  27 martie
 Iordania  17 aprilie
 Italia  8 mai
 Argentina  29 mai
 Grecia  19 iunie
 Finlanda  31 iulie
 Germania  21 august
 Australia  11 septembrie
 Franta  2 octombrie
 Spania  23 octombrie
 Marea Britanie  13 noiembrie

 

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru