Meeke, încântat de performanţele Mini Countryman WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.12.2010
Kris Meeke este mulţumit de performanţele noului Mini Countryman WRC după testele efectuate recent în Sardinia.

MINI a organizat săptămâna trecută primul test corespunzător cu Countryman WRC, maşina cu care va concura în 6 dintre cele 13 etape ale sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Kris Meeke, singurul pilot confirmat pentru anul viitor, s-a declarat entuziasmat de calităţile maşinii pe suprafaţa asfaltică.

"Maşina a fost grozavă. Feedback-ul sasiului a fost perfect şi este mult mai pronunţat pe asfalt. Am pilotat multe maşini în ultimii ani şi vă pot spune că aceasta s-a născut foarte bine. Sunt cu adevărat mulţumit, pur şi simplu vreau să o pilotez din ce în ce mai mult", a declarat nord-irlandezul.

Pe lângă testul pe asfalt, Mini a efectuat o evaluare şi pe pietriş şi a avut oportunitatea să testeze noile pneuri Michelin pe care constructorul francez le va furniza în competiţie anul viitor. Chiar dacă vremea nu a fost deloc favorabilă, acest lucru a permis echipei să evalueze caracteristicile noilor cauciucuri pe ploaie.

"Am testat pneurile soft şi hard de asfalt pe ploaie şi pe uscat.

Traseul a evaluat de la foarte umed la aproape uscat în prima zi. Când am ajuns la test am crezut că va fi un dezastru, dar până la urma condiţiile au fost foarte bune. Şi, să recunoaştem, când poţi experimenta aceste condiţii într-un raliu trebuie să fii pregătit pentru ele prin teste", a declarat David Lapworth, directorul tehnic al echipei Mini.

La test a participat şi Dani Sordo, care în prezent negociază încheierea unui contract cu Mini în cazul în care nu va fi acceptat la Ford.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru