Mini a primit statut de constructor pentru WRC 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.01.2012
FIA a acordat celor de la Mini statut de constructor pentru sezonul 2012 din WRC, potrivit publicaţiei Autosport.

Negocierile dintre FIA şi MINI privind participarea echipei britanice în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri s-au încheiat cu succes.

Potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia Autosport, Mini a primit statut de constructor pentru ediţia din acest an de WRC, în ciuda faptului că nu a garantat prezenţa în fiecare etapă a sezonului. Potrivit regulamentului FIA, un constructor este obligat să participe în toate cele 13 etape ale sezonului, însă Mini va participa doar la o parte dintre acestea.

În plus, echipa de uzina va aborda sezonul 2012 cu un singur pilot titular în persoana spaniolului Dani Sordo, în timp ce a doua maşina va fi oferită pilotului privat care va oferi cea mai mare suma de bani.

Pe lângă Citroen, Ford şi Mini, o serie de alte echipe vor fi eligibile să câştige puncte în sezonul 2012 în clasamentul constructorilor, indiferent de numărul de raliuri la care vor participa. Cea mai exotică prezenţă va fi cea a echipei Qatar Rally Team, chiar dacă unicul pilot al acesteia, Nasser Al-Attiyah, va fi în realitate al treilea pilot de uzină al celor de la Citroen.

Alte două echipe vor fi gestionate de cei de la M-Sport, compania care se ocupă de programul americanilor de la Ford în WRC, iar lista piloţilor care vor concura periodic pentru acestea este una relativ lunga: Mads Ostberg, Ott Tanak, Henning Solberg, Jari Ketomaa şi Matthew Wilson.

Nu lipsesc nici echipele mai puţin cunoscute, şi anume cea a lui Armindo Araujo şi cea a pilotului brazilian Paulo Nobre.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Mini, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru