Mini caută sponsori pentru înscrierea în campionatul constructorilor din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.12.2011
Mini a amânat înscrierea în campionatul constructorilor din WRC în speranţa că va semna un contract cu un sponsor principal, potrivit presei franceze.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a confirmat miercuri seară lista echipelor înscrise în campionatul constructorilor pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Conform informaţiilor dezvăluite anterior, MINI a ratat termenul limită pentru înscriere, însă publicaţia franceză Automoto365 susţine că britanicii au ajuns la o înţelegere cu forul mondial pentru extinderea înscrierilor până în 22 decembrie.

Mini a evitat să se înscrie în campionatul constructorilor întrucât negociază semnarea unui contract de sponsorizare, numele cel mai vehiculat fiind cel al producătorului de băuturi energizante Red Bull. Alte surse afirmă însă că Mini va refuza înscrierea până în momentul în care FIA va anunţa soluţia pe care a găsit-o în privinţa drepturilor de comercialire ale WRC, după ce compania care le deţinea a intrat în administrare.

Pe lista echipelor înscrise în campionatul constructorilor din WRC în sezonul 2012 se află Citroen şi Ford, dar şi Palmeirinha Rally, o echipă la care va concura brazilianul Paulo Nebre cu o maşină pe care nu a anunţat-o încă.

Via | FIA | AutoMoto365 | RallyMagazin

Taguri: Mini, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru