Mini intensifică programul de teste pentru WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.09.2010
Mini va efectua o săptămână de teste în fiecare lună şi aşteaptă un răspuns din partea lui Marcurs Gronholm privind un post de pilot în cadrul echipei.

MINI a efectuat săptămâna trecută în Portugalia primul test cu maşina cu care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând de anul viitor în parteneriat cu Prodrive.

Evaluarea a decurs bine, motiv pentru care britanicii au decis să intensifice programul de teste, urmând să evalueze maşina timp de o săptămână în fiecare lună până la sfârşitul acestui an.

"Plănuim să facem un test pe săptămână în fiecare lună până la Crăciun. Vom lucra la baza maşinii, pe care o putem numi maşina S2000. Evident, aceasta este maşina de bază pentru cea dedicată WRC-ului şi vom fi capabili să lucrăm pentru două maşini simultan pentru că ambele sunt similare. Până la urmă, va trebui să muncim separat, pentru că maşina de WRC va trebui să fie setată pentru o putere diferită şi o aerodinamică diferită", a declarat David Lapworth, directorul tehnic al constructorului Prodrive.

Testul de săptămâna trecută din Portugalia a fost efectuat de dublul campion mondial Marcus Gronholm, care trebuie să decidă în perioada următoare dacă va reveni în WRC anul viitor alături de Mini.

Finlandezul în vârstă de 42 de ani a admis că trebuie să se decidă rapid, dar nu a luat încă o decizie.

"Pur şi simplu nu ştiu ce să fac. Este o mare întrebare şi trebuie să mă decid acum. Maşina este bună şi impresia este pozitivă după primul test. Dacă revin, nu o fac pentru bani, ci pentru pasiunea pentru sport şi pentru a fi implicat într-o proiect nou şi incitant", a declarat el.

În cazul în care va accepta oferta Mini, Gronholm va reveni în WRC în 2011 la vârsta de 43 de ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru