Mini s-a înscris în campionatul constructorilor din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.01.2012
Mini va participa şi în campionatul constructorilor din sezonul 2012 al Campiopnatului Mondial de Raliuri, potrivit unor surse din cadrul FIA.

MINI nu a respectat termenul limită stabilit pentru 19 decembrie pentru a confirma participarea în campionatul constructorilor din WRC, însă constructorul britanic va fi prezent în această competiţie.

Potrivit unor surse din cadrul FIA, Mini a ajuns la un compromis cu forul mondial pentru a concura şi în campionatul constructorilor în ciuda faptului că va miza pe un singur pilot al echipei de uzină în fiecare dintre cele 13 etape ale sezonului.

"Avem o înţelegere că Mini va fi înregistrat ca şi constructor pentru campionatul din acest an. Înţelegem că există unele probleme în privinţa promoterului şi în special implicaţiile acoperirii mediatice în Germania, dar ne ocupăm de aceste probleme. Nu este o situaţie ideală, pentru că planul original era pentru două maşini şi doi piloţi: Sordo şi Meeke pentru toate cele 13 etape. Asta nu a fost posibil, aşa că am găsit o soluţie. Prioritatea este că Mini este un constructor în WRC 2012", a precizat o sursă din cadrul FIA pentru publicaţia Autosport.

Practic, principala problemă ridicată de BMW, compania-mamă a celor de la Mini, este că acoperirea mediatică a Campionatului Mondial de Raliuri în Germania este destul de limitată, iar acum a devenit incertă din cauza intrării în administraţie a companiei care deţine drepturile comerciale ale competiţiei.

Potrivit Autosport, relaţiile dintre BMW şi Prodrive, compania care gestionează programul Mini în WRC, sunt în continuare tensionate din cauza reducerii implicării financiare a constructorului german în raliuri.

Via | Autosport

Taguri: Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru