Mini şi Prodrive, pregătite să anunţe participarea în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.07.2010
Mini şi Prodrive vor anunţa în această săptămână parteneriatul prin care vor concura în Campionatul Mondial de Raliuri în 2011 cu modelul Countryman.

Presa internaţională speculează încă de la începutul anului că MINI, subsidiara constructorului german BMW, va debuta în 2011 în Campionatul Mondial de Raliuri prin intermediul unui parteneriat cu Prodrive.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, un anunţ oficial pe acest subiect urmează să fie făcut în această săptămână, când vor fi dezvăluite şi detaliile programului.

Potrivit informaţiilor actuale, Mini va concura în WRC cu o versiune îmbunătăţită a crossover-ului Countryman, ce va fi echipat cu un motor turbo de 1.6 litri furnizat de BMW. Lansarea oficială a maşinii ar urma să aibă loc în Italia în luna mai a anului viitor cu ocazia Raliului Sardiniei, ceea ce înseamnă că Mini nu va concura în primele patru etape ale sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Se vehiculează că unul dintre piloţii echipei va fi Mads Ostberg, norvegianul urmând să efectueze mai multe sesiuni cu noua maşină în perioada următoare.

"Când vom începe testele la noua maşină de raliuri din cadrul programului de dezvoltare, acestea vor fi intense. Trebuie să lucrăm încă la programul pentru teste, dar suntem mulţumiţi unde suntem acum", a declarat directorul tehnic David Lapworth.

La fel ca şi până acum, Prodrive a refuzat să facă orice fel de comentariu privind parteneriatul cu Mini, însă a admis recent că principalul obiectiv este să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri în 2011.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • ar fi super. Sincer orice marca doreste sa participe e binevenita din partea mea... nu-mi vine sa cred ce s-a pustiit un motorsport atat de frumos... doar 2 producatori. Ma gandesc cu nostalgie la vremurile in care Subaru, Mitsubishi, Toyota, Peugeot umpleau lista participantilor...
    1 0
  • Si multi altii care s-au retras recent: Suzuki, Hyundai, Skoda cu cat mai multi cu atat mai bine
    1 0
  • ..............
    ...........
    ce tare ar fi sa intra mini in wrc
    3 0
  • Alex Şeremet
    Mini şi WRC
    MINI a (mai) fost în WRC în anii 60. Maşina foarte scurtă şi stabilă era ideală pentru anumite tipuri de raliuri. Asta ar fi explicaţia pentru care a câştigat de 4 ori la rând (64-67) şi asta în faţa unei competiţii destul de serioase precum Porsche 911.
    A fost descalificat şi a pierdut titlul din 66 pentru că avea... prea multe faruri!

    Monte Carlo nu au fost singurele victorii - Mini Cooper S s-a impus şi în Raliul celor 1000 de lacuri (Raliul Finalndei) sau Raliul Marii Britanii, tot în aceeaşi perioadă.

    A fost maşina cu care mulţi piloţi şi-au început cariera, precum Timo Mäkinen, Rauno Aaltonen sau legendarul pilot austriac Niki Lauda.

    Mai jos o poză foarte spectaculoasă cu Timo Mäkinen în acţiune în Raliul Finlandei. Şi aşa a câştigat raliul... http://www.hs.fi/english/picture/1056721037400
    3 0
  • Vortex66
    @Hadouken
    Baga-te si tu cu Dacia ta de 100 000 kilometri in WRC. Cred ca ai rupe tot din baby-seatul tau :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru