Mini va concura la Monte Carlo cu Sordo şi cu doi piloţi privaţi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.12.2011
Mini va participa la Raliul Monte Carlo din luna ianuarie cu Dani Sordo ca pilot al echipei de uzină şi cu Pierre Campana şi Armindo Araujo ca piloţi privaţi.

La capătul mai multor săptămâni de speculaţii cu privire la viitorul celor de la MINI în Campionatul Mondial de Raliuri, planurile constructorului britanic pentru sezonul 2012 din WRC au început să iasă la iveală.

Cea mai importantă nouate faţă de sezonul trecut este că Mini a decis să se folosească de serviciile unui singur pilot al echipei de uzină în fiecare raliu de pe parcursul sezonului, iar alegerea pentru etapa inaugurală de la Monte Carlo a fost Dani Sordo.

Astfel, Kris Meeke va fi obligat să privească Raliul Monte Carlo de pe margine şi să aştepte o altă etapă pentru a urca la volan. "Dani Sordo va participa în fiecare raliu, iar Kris Meeke nu. Va testa în continuare pentru echipă, dar va rata Monte Carlo. A doua maşină va fi pilotată de piloţi locali", a precizat o sursă din cadrul Mini.

Reacţia lui Meeke nu s-a lăsat mult timp aşteptată, britanicul neputând să-şi ascundă dezamăgirea pentru decizia celor de la Mini. "Vi s-a întâmplat vreodată ca fata pe care o iubiţi să vă spună că va lucra ca prostituată?", a întrebat el pe Twitter.

Declaraţia lui Meeke simbolizează exemplar ce se va întâmpla cu a doua maşină a echipei Mini: aceasta va fi oferită în fiecare raliu pilotului privat care oferă cei mai mulţi bani.

La Monte Carlo, cel care va urca în spatele volanului va fi Pierre Campana, sprijinit puternic de Federaţia Franceză a Sporturilor cu Motor.

În plus, va exista şi o a treia maşină Mini la Monte Carlo, însă aceasta va fi pilotată de portughezul Armindo Araujo. "După câteva săptămâni de muncă asiduă vreau să vă informez că voi participa la Rallye Monte Carlo şi voi pilota un Mini WRC. Voi face publice toate detaliile privind programul meu din 2012 la începutul lui ianuarie", a dezvăluit el pe reţeaua de socializare Facebook. Raliul Monte Carlo va avea loc în perioada 17-22 ianuarie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru