Mini vrea să lupte pentru titlu în WRC în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.10.2010
Mini a dezvăluit că îşi propune să se implice în lupta pentru titlul mondial în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

MINI va reveni anul viitorul în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume prin intermediul unui parteneriat cu Prodrive, iar ambiţia celor din urmă este să lupte de la egal la egal cu Ford şi Citroen.

După ce cu numai câteva zile în urmă a afirmat că Mini speră să câştige etape de WRC anul viitor, directorul tehnic David Lapworth a dezvăluit că obiectivul pentru 2012 este atacarea titlului mondial.

"Ne aşteptăm să fim competitivi anul viitor, dar nu vom concura pentru titlu pentru că participăm la un număr limitat de raliuri, însă în 2012 vom spera să luptăm pentru titlu. Vom fi în competiţie de la început şi nu suntem acolo doar pentru a completa numărul de echipe. Începem cu un nou set de regulament şi avem o maşină nouă. Evident, avem mult de muncit anul viitor, dar prima reacţie este foarte bună. Ne îndreptam în direcţia cea bună", a declarat oficialul Prodrive.

Mini va continua testele premergătoare noului sezon de WRC pe parcursul săptămânii viitoare prin intermediului singurului pilot confirmat pentru 2011, Kris Meeke.

Via |  MaxRally

Taguri: Mini, Prodrive

Comentarii (8)

  • Bafta
    Cu cat sunt mai multe echipe capabile de victorii cu atat mai bine pentru spectacol si competitie .

    In momentul de fata Citroen n-are rival , dar la anul vor veni cu masini noi si Citroen , si Ford si Mini , ar putea fi interesant.

    Parca imi lipsesc atat Mitsubishi cat si Subaru din prima liga a raliurilor
    5 0
  • Vise
    0 4
  • pacpac
    aaa
    cred ca va fi o lupta intre loeb si ogier arbitrata din cand in cand de solberg si de hirvonen
    2 1
  • 2012
    E vorba de 2012.
    2 0
  • plictisitor
    Chiar daca baietii de la Automarket imi vor sterge opinia deoarece au obiceiul de a nu lasa posturile critice, trebuie sa spun ca articoul este pur si simplu plictisitor.
    Dincolo de asta s-au mai dat inca cel puti 3 stiri despre vointa, itentia, putinta celor de la Mini de a castiga campionatu WRC .
    Se pare ca atunci cand vor fi iar in criza de stiri, vom vedea stiri de genul "roata de Mini care va castiga WRC" sau "farul lui Mini care" va castiga WRC.
    4 5
  • erata
    putin, intentia, "campionatul" .... cu scuzele de rigoare pentru viteza.
    0 1
  • @mihai
    In cazul in care stirile despre Mini WRC ti se par plictisitoare, gasesti o oferta bogata de alte informatii in sectiunea de stiri. Oamenii astia isi traseaza niste obiective si este firesc sa informam publicul interesat despre intentiilor lor in competitie.
    7 2
  • toti cei care intra intr-o competitie de orice fel au intentia de a castiga.. asa ca nu inteleg de ce nu informati publicul si despre intentiile celor de la Ford/Citroen/Monster si ceilalti care vor mai participa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru