OFICIAL: Dani Sordo va concura pentru Mini WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.01.2011
Mini WRC a confirmat oficial că Dani Sordo va fi coechipierul lui Kris Mekee în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Transferul lui Dani Sordo de la Citroen WRC la Mini WRC anticipat de mai multe luni a fost confirmat miercuri seară de constructorul britanic. Pilotul spaniolul va avea astfel oportunitatea să concureze şi anul viitor în cea mai importantă competiţie de raliuri, Mini urmând să ia startul în cel puţin 6 dintre cele 13 etape ale sezonului.

Anterior, Sordo a testat pentru Mini WRC în luna noiembrie, însă a aşteptat până în ultimul moment o potenţială ofertă de la Ford, care însă nu a mai venit, astfel că a acceptat propunerea constructorului britanic de a fi coechipier cu Kris Meeke.

"A existat un nivel ridicat de entuziasm pentru revenirea celor de la Mini în WRC, aşa că este o oportunitate fantastică pentru mine să fac parte din această echipă. Sunt sigur că Mini are un viitor luminos în sport. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Kris Meeke, după ce am completat un test plin de succes cu el în Sardinia în luna noiembrie", a declarat el.

Sordo concurează în WRC din sezonul 2003, însă nu a reuşit să obţină nicio victorie în cele 84 de raliuri în care a luat startul.

Cu toate acestea, Mini se bazează pe experienţa acumulată de spaniol la Citroen WRC, iar David Richards, şeful Prodrive, este încrezător că acesta va fi capabil să lupte la un moment dat pentru titlul mondial.

"Poate că Sordo are numai 27 de ani, dar este deja unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din WRC şi a concurat la cel mai înalt nivel în ultimii 5 ani. Cred că, cu noul Mini şi în mediul potrivit, poate face pasul următor pentru a completa cele 29 de podiumuri cu victorii şi cred că poate deveni un pretendent pentru titlu în WRC", a declarat britanicul.

Via | Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru