Latvala a câştigat Raliul Franţei pe ploaie torenţială. Evans, cel mai bun rezultat al carierei

de Daniel Popescu
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari-Matti Latvala a triumfat în Raliul Franţei desfăşurat în bună măsură pe o ploaie torenţială, în timp ce Elfyn Evans a terminat pe doi şi a obţinut cel mai bun rezultat la carierei.

Esential 3 este numarul victoriilor obtinute de Jari-Matti Latvala in sezonul 2015
2 este locul ocupat de Jari-Matti Latvala in clasamentul general
2 este cel mai bun rezultat din cariera obtinut de Elfyn Evans
Jari-Matti Latvala şi-a îndeplinit prima parte a obiectivelor stabilite pentru finalul acestui sezon şi a obţinut victoria în Raliul Franţei.

Mutat în Corsica după o absenţă de aproape un deceniu, raliul a fost afectat în primele două zile de o ploaie torenţială, care a determinat anularea parcurgerii traseului care formează a doua şi a patra probă specială.

Latvala a început etapa într-un ritm relativ modest, întrucât a terminat prima zi pe locul trei, la 22 de secunde de surprinzătorul lider Elfyn Evans, însă în acelaşi timp a scăpat de ameninţarea reprezentată de coechipierul său Sebastien Ogier. Francezul a suferit o pană în a treia probă şi o defecţiune la cutia de viteze în drumul spre parcul de service din cauza căreia a fost nevoit să abandoneze şi să revină a doua zi sub regula Rally 2.

Latvala a profitat de situaţie şi a dominat autoritar cele două probe desfăşurate sâmbătă, la finalul cărora a devenit lider cu un avans de două secunde în faţa lui Evans. Chiar dacă ultima zi se anunţa spectaculoasă, pilotul echipei Volkswagen s-a impus fără emoţii cu un avans de 43 de secunde în faţa rivalului său echipat cu Ford Fiesta RS WRC.

"A fost un weekend în care nu am forţat deloc la maxim, dar totul a decurs perfect.

Anul trecut am câştigat Raliul Franţei în Alsacia, acum am făcut-o în Corsica, aşa că este o victorie importantă, pentru că arată că pot fi competent pe orice suprafaţă", a declarat el.

Evans a terminat raliul pe locul doi şi a obţinut astfel cel mai bun rezultat din carieră, însă a avut emoţii că va fi ajuns din urmă de Andreas Mikkelsen. Norvegianul a ocupat în final locul trei la numai trei secunde în spate. Citroen şi-a trecut în cont doar un loc patru prin Kris Meeke, în timp ce Hyundai s-a mulţumit cu locul cinci obţinut de Hayden Paddon.  

Clasamentul a fost completat de Mads Ostberg (Citroen), Dani Sordo (Hyundai) şi Bryan Bouffier (Ford). După abandonul tehnic de vineri, Ogier nu a reuşit să revină în puncte, însă a câştigat Power Stage-ul. Francezul şi-a asigurat matematic titlul de campion după victoria din Raliul Australiei.

România a fost reprezentată în această etapă de Simone Tempestini,. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a avut o evoluţie bună şi a ocupat în final locul 2 la clasa WRC3, însă nu a primit puncte în clasamentul general întrucât nu a nominalizat etapa în acest sens.

Raliul Franţei - Rezultate finale:

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport 2h39m46.7s
2 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team 43.1s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 46.3s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT 1m33.4s
5 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N 1m53.6s
6 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 1m59.8s
7 Dani Sordo Hyundai Motorsport 2m10.4s
8 Bryan Bouffier M-Sport World Rally Team 2m12.8s
9 Stephane Sarrazin First Motorsport 2m39.3s
10 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 3m43.0s

Raliul Franţei - Rezumat:

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru