Pirelli vrea să revină în WRC în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
Pirelli a anunţat că vrea să revină ca furnizor de pneuri în WRC în sezonul 2012 pentru a lupta cu rivalii de la Michelin.

Pirelli s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri după ce FIA a decis să permită mai multor producători să furnizeze pneuri în competiţie în sezonul 2011, însă compania italiană dă semne evidente că regretă această decizie.

Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, susţine că este interesat de o revenire în competiţie chiar de anul viitor, în funcţie de regulamentul care va fi valabil pentru sezonul 2012.

"Vreau să revenim în WRC în 2012. Odată ce regulamentul este gata, îl vom studia cu atenţie şi vom începe să ne pregătim, dacă condiţiile sunt potrivite. Avem un program de dezvoltare continuă pentru a ne menţine cunoştinţele despre raliuri pe parcursul sezonului. Am sprijinit WRC de la formarea sa în 1973 şi încă avem o pasiune uriaşă pentru sport. Da, am revenit în Formula 1, dar cu siguranţă nu vom uita de WRC", a declarat britanicul.

Chiar dacă a părăsit WRC, Pirelli va continua să furnizeze pneuri în competiţiile Academia WRC şi Citroen Racing Trophy.

Pentru sezonul 2011, furnizorii de pneuri din WRC sunt francezii de la Michelin (pentru echipele de uzină) şi chinezii de la Dmack (pentru unii dintre piloţii privaţi).

Via | MaxRally

Taguri: Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru