Raikkonen, foarte aproape de a rămâne la Citroen în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.07.2010
Kimi Raikkonen este pregătit să-şi prelungească contractul cu Citroen Junior pentru sezonul 2011, potrivit unor surse din cadrul Red Bull.

În ciuda numeroaselor speculaţii privind o potenţială revenire în Formula 1 la Renault, viitorul lui Kimi Raikkonen se leagă din ce în ce mai mult de Campionatul Mondial de Raliuri.

Potrivit unor surse multiple citate de publicaţia britanică Autosport, finlandezul este pe cale să-şi pună semnătura pe un nou contract cu Citroen Junior pentru anul viitor, întrucât ambele părţi sunt mulţumite de modul în care s-a desfăşurat parteneriatul în acest an.

"Suntem foarte mulţumiţi de ce a făcut Raikkonen în acest sezon. Este foarte bun pentru brandul Red Bull şi vrem să prelungim înţelegerea pentru anul viitor. Cred că este posibil", a declarat o sursă din cadrul Red Bull pentru Autosport.

Informaţia este sprijinită şi de Olivier Quesnel, şeful Citroen, care este convins că Raikkonen va continua alături de constructorul francez. "Sunt sigur că se va întâmpla. Pentru mine, el este foarte implicat în raliuri şi vrea să aibă succes. Voi fi încântat dacă rămâne.

A făcut un an şi trebuie să mai facă unul pentru a fi sigur", a declarat el.

Raikkonen a evitat să dea un răspuns sigur în privinţa viitorului său în sporturile cu motor, însă afirma că ar putea lua o decizie la scurt timp după încheierea Raliului Finlandei de la sfârşitul lunii iulie. "Nu îmi este dor de Formula 1 şi mă bucur de ceea ce fac acum. Nu am decis încă ce voi face anul viitor. Va trebui să decid în curând, poate chiar imediat după Raliul Finlandei", a precizat fostul campion mondial al Formulei 1.

Participarea lui Raikkonen în WRC în sezonul viitor este sprijinită inclusiv de Sebastien Loeb. Sextuplul campion mondial crede că Raikkonen ar pierde tot ce a învăţat în acest an în cazul în care va reveni în Formula 1 şi anticipează că pilotul Citroen Junior va fi mult mai competitiv anul viitor, atât datorită experienţei, cât şi pentru că toţi piloţii vor utiliza maşini noi.

"Ar trebui să rămână, pentru ca în acest an doar învaţă.

Nu poate fi competitiv în acest an şi dacă se opreşte atunci a pierdut acest an. Dacă continuă, anul viitor va participa în raliuri pe care le cunoaşte. Are notiţele, le poate modifica şi asta va fi mult mai uşor decât în acest an, când a trebuit să plece de la zero. Va cunoaşte mai bine probele speciale şi poate învăţa multe de pe urmă acestui an, mai ales ca toţi vom schimba maşinile. Sunt sigur că va avea mai multe şanse de succes anul viitor", a precizat francezul.

Via | Autosport | Foto: Red Bull

Comentarii (3)

  • Kimi
    Deocamdata,toate aceste declaratii sunt pure speculatii.Presa scrie zi de zi; fie ca Kimi va reveni in F1,fie ca va ramane in WRC.Pana in momentul in care insusi Kimi nu va spune ce a hotarat sa faca,nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem ce se intampla :)
    7 3
  • sal
    alexa iea un id de la mine dj_adi88
    1 0
  • nelu98
    kimi
    cat de mult m-as bucura s-al revad pe kimi in F1
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru