Raliul Franţei, PS 8/23: Sordo aduce Mini în frunte!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.09.2011
Mini este în premieră pe prima poziţie în clasamentul general într-o etapă de WRC, după ce Dani Sordo a devenit lider la finalul primei zile din Raliul Franţei.

MINI este pe punctul de a produce o mare surpriză în Raliul Franţei de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce constructorul britanic a reuşit să devină lider în clasamentul general pentru prima oară de la revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri.

Autorul performanţei este spaniolul Dani Sordo, care a câştigat o luptă strânsă cu Sebastien Ogier şi Petter Solberg în ultimele trei probe speciale ale zilei. Ogier a fost lider în Raliul Franţei după abandonul suferit de Sebastien Loeb în prima parte a zilei, însă Solberg a urcat pe prima poziţie în PS7 înainte ca Sordo să încheie ziua în frunte după PS8.

"Sunt foarte, foarte fericit. Cred că am muncit din greu pentru asta şi acum suntem într-o poziţie bună. Mai sunt două zile, dar ziua de astăzi este critică. Să conduc cele două maşini Citroen este frumos", a declarat fostul pilot al echipei Citroen.

Cei trei pretendenţi la victorie sunt despărţiţi de numai 2.8 secunde, Sordo având un avans de numai o secundă în faţa pilotului privat care concurează cu Citroen.

Kris Meeke completează weekendul excelent al lui Mini prin locul patru, în timp ce Ford ocupă doar poziţiile patru şi cinci prin Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen, după problemele suferite în PS3.

Între timp, Citroen a decis ca Sebastien Loeb să nu revină în acţiune sâmbăta sub regulamentul superraly, întrucât echipa preferă să analizeze problema la motor pe care francezul a întâmpinat-o vineri. Astfel, el nu va putea spera nici la cele trei puncte bonus acordate în Power Stage şi riscă să piardă conducerea în clasamentul general.

De asemenea, nici Kimi Raikkonen nu va mai concura în ultimele două zile. Autor a unui accident stupid înainte de startul PS3, când a intrat cu maşina într-un sunt după ce l-a lovit uşor pe Henning Solberg, finlandezul a plecat deja spre reşedinţa sa din Geneva, considerând că nu mai are şanse să obţină un rezultat pozitiv.

Raliul Franţei - Clasament după PS8/23:

 1.  Dani Sordo          Mini             1h23m02.1s
 2. 
Petter Solberg Solberg Citroen + 1.0s 3. Sebastien Ogier Citroen + 2.8s 4. Kris Meeke Mini + 54.5s 5. Jari-Matti Latvala Ford + 1m13.7s 6. Mikko Hirvonen Ford + 1m20.6s 7. Armindo Araujo Italia Mini + 2m23.1s 8. Mads Ostberg Stobart Ford + 2m36.8s 9. Dennis Kuipers FERM Ford + 2m46.8s 10. Henning Solberg Stobart Ford + 3m18.0s

Comentarii (1)

  • Cristy
    lol...
    ma intreb cun ar fi sa conduci o 1 ora si 23 de minute si sa afli ca ai pierdut la 1 SECUNDA
    cat ghinion sa ai?!?!?!?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru