Volkswagen debutează în WRC în Raliul Finlandei cu Skoda S2000

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.06.2011
Volkswagen va participa în Raliul Finlandei cu două exemplare Skoda Fabia din clasa S2000 ca parte a pregătirilor pentru debutul în WRC din 2013.

Cu aproape doi ani înainte de a participa în Campionatul Mondial de Raliuri pe baza unui model Polo, Volkswagen demarează programul de dezvoltare cu două maşini Skoda Fabia din clasa S2000, cu care va lua startul în Raliul Finlandei de la sfârşitul lunii iulie.

În mod surprinzător, qatarianul Nasser Al-Attiyah nu a fost inclus în linia de piloţi, în ciuda faptului că acesta afirmase că va semna un contract pe trei ani cu sonstructorul german. În schimb, cele două maşini vor fi pilotate de Andreas Mikkelsen, care concurează pentru Skoda în Intercontinental Rally Challenge, şi Joonas Lindroos, un finlandez în vârstă de 26 de ani.

Se anticipează că Volskwagen va participa cu aceste două maşini în toate etapele care au mai rămas de disputat din actualul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri, cu excepţia Raliului Australiei.

Volkswagen va concura oficial în WRC din sezonul 2013 cu modelul Polo WRC.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ce titlu frate!!!
    daca Volkswagen deputeaza cu Skoda inseamna ca si Dacia a debutat demult cu Renault in F1
    6 8
  • ....
    Volkswagen va participa in WRC cu Polo, dar, prin Skoda va testa baza noului proiect. In rest, eu, personal, nu prea am vazut nici un semn ca dacia ar fi intrat in Formula 1. Daca te gandesti VAG detine Skoda, Skoda concureaza in IRC, deci are o echipa de baza cu care sa efectueze testele, Renault detine Dacia dar, Dacia nu prea concureaza in nici o competitie open wheels, deci nu prea ar avea sens de a utiliza Dacia, nici numele, mai bine ramane la Renault, Lada, Ifiniti, implicit Nissan.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru