Volkswagen va confirma contractul lui Solberg până la finalul anului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.10.2011
Petter Solberg va fi confirmat în următoarele săptămâni ca pilot al echipei Volkswagen în WRC pentru sezonul 2013, potrivit presei internaţionale.

Constructorul german Volkswagen este foarte aproape să-şi confirme cel puţin parţial planurile privind linia de piloţi cu care va aborda sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, germanii vor anunţa în următoarele săptămâni că Petter Solberg, campion mondial în WRC în urmă cu opt ani, va concura pentru echipa de uzină începând din sezonul 2013.

Oficialii nemţilor au refuzat să confirme speculaţiile, limitându-se să declare că Slberg nu este prea bătrân să concureze pentru o echipă nouă la cei 36 de ani ai săi. "Nu cred că Solberg este prea bătrân pentru a face un an bun de teste sau pentru a avea un an de succes de competiţie. Dacă obiectivul său este să fii campion mondial în 2018, atunci este prea bătrân. Dar dacă vrei caracterul, experienţa şi viteza sa, atunci nu este prea bătrân, iar el este foarte motivat", a declarat Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport.

După retragerea constructorului Subaru din WRC, Solberg a concurat ca pilot privat cu maşini oferite de Citroen, însă planurile sale pentru anul viitor sunt incerte.

În cazul în care nu va continua cu Citroen, este posibil să facă un an de pauză şi să pregătească noul Polo WRC alături de VW pentru sezonul 2013.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • florin8
    Cred ca Peter Solberg inca e capabil de o performanta mare si poate ca alaturi de noua echipa Volkswagen va putea sa faca o figura buna.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru