Kubica a câştigat Raliul Janner, Simone Tempestini a abandonat de două ori

de Daniel Popescu
Luni, 06.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a câştigat Raliul Janner din Austria, etapa de debut a noului sezon din Campionatul European de Raliuri, în timp ce echipajul Simone Tempestini - Dorin Pulpea a abandonat.

Esential 19.9 secunde este avansul cu care Robert Kubica a castigat Raliul Janner
Robert Kubica a început cu dreptul noul sezon al sporturilor cu motor, după ce a obţinut dramatic o victorie importantă în Raliul Janner, prima etapă din Campionatul European de Raliuri (ERC).

Polonezul a început etapa pe locul doi în spatele lui Kajetan Kajetanowicz şi a coborât până pe locul patru în urma unei pene suferite în a patra probă specială. De aici, fostul pilot de Formula 1 a progresat cu regularitate în pluton, ajungând lider la finalul primei zile după abandonul suferit de Kajetanowicz, problemele tehnice întâmpinate de Raimund Baumschlager şi surclasarea lui Vaclav Pech.

În a doua zi, Kubica a avut probleme cu supraîncălzirea frânelor şi a primit o penalizare de 10 secunde pentru că a "furat" startul într-una dintre probe, astfel că înaintea ultimei probe speciale ocupa locul doi la 11.8 secunde în spatele lui Pech.

Acest raliu a fost foarte dificil, întrucât condiţiile s-au schimbat constant, de la asfalt uscat la gheaţă şi de la nisip la noroi. Este un test bun pentru Raliul Monte Carlo.

Robert Kubica
Pilot M-Sport
Totuşi, decizia de a folosi două pneuri cu ventuze şi două pneuri de iarnă a dat roade, întrucât a recuperat nu mai puţin de 30 de secunde în faţa lui Pech, care optase neinspirat pentru pneuri slick pe un drum asfaltat alunecos. Astfel, polonezul a obţinut victoria cu un avans de aproape 20 de secunde, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Raimund Baumschlager.

Kubica a participat la Raliul Janner la volanul unui Ford Fiesta S2000 ca parte a pregătirilor pentru debutul la clasa principală a Campionatului Mondial de Raliuri alături de M-Sport.

El a mai participat în ERC şi în patru etape din sezonul precedent, însă atunci a obţinut doar un loc şase în Raliul Azore şi a abandonat de trei ori.

DUBLU ABANDON PENTRU NAPOCA RALLY ACADEMY

România a fost reprezentată la Raliul Janner de echipajul Simone Tempestini - Dorin Pulpea al team-ului Napoca Rally Academy.

Tempestini a abandonat în a patra probă specială din cauza unor defecţiuni la cutia de viteze, a revenit pe traseu în a doua zi sub regula super rally, însă a abandonat din nou în urma unei avarii la suspensii cauzate de o greşeală personală. Echipajul speră însă să-şi ia revanşa în următoarea etapă de ERC programată în Letonia în perioada 31 ianuarie - 2 februarie.

"Cu fiecare kilometru parcurs, suspensia se deteriora mai tare şi atunci am decis să nu mai continuăm cursa. Chiar dacă am abandonat sunt mulţumit de informaţiile acumulate aici şi de ritmul avut pe probele pe care nu am avut probleme. Letonia este un raliu dificil. Sper că acolo nu vor mai apărea probleme şi vom aduna primele puncte din 2014”, a precizat Tempestini.

SECVENŢE DIN RALIUL JANNER

RALIUL JANNER - CLASAMENT FINAL

 1.  Robert Kubica         M-Sport Ford     2h26m42.4s
 2. 
Vaclav Pech Invelt Mini +19.9s 3. Raimund Baumschlager BRR Skoda +1m38.9s 4. Beppo Harrach DiTech Mitsubishi +3m00.3s 5. Jaromir Tarabus Czech Skoda +3m39.6s 6. Andreas Aigner Stohl Peugeot +4m33.4s 7. Vasily Gryazin SRT Ford +6m27.4s 8. Roman Odlozilik TRT Ford +7m16.3s 9. Robert Consani Delta Peugeot +9m22.2s 10. Hannes Neubauer Stohl Subaru +11m39.6s

Comentarii (1)

  • Bravo Kubica! Omul asta e un adevarat talent. Il asteptam in F1!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru