A doua echipă nouă în F1 pentru 2015 ar putea fi sprijinită de Honda

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua echipă despre care Bernie Ecclestone a anunţat că va fi acceptată pe grila de start în Formula 1 în sezonul 2015 ar putea fi de fapt una sprijinită financiar de Honda, şi nu cea cu acţionariat românesc, potrivit presei internaţionale.

Esential 2 este numarul echipleor care ar putea debuta in Formula 1 in sezonul 2015
Bernie Ecclestone a dezvăluit duminică în Bahrain că este pe punctul de a accepta două noi echipe pe grila de start a sezonului 2015. Prima dintre ele este cea a americanului Gene Haas, în timp ce despre a doua s-a speculat insistent că ar avea acţionariat românesc, însă nu există informaţii oficiale concrete.

Publicaţia Racecar Engineering susţine însă că aceasta a doua echipă nu este una românească, ci una sprijinită puternic din punct de vedere financiar de către Honda. Constructorul japonez va reveni anul viitor în Formula 1 în calitate de partener al celor de la McLaren, iar sprijinirea unei a două echipe nu a fost exclusă, dar pare relativ puţin probabilă în acest moment.

Motoare Ford pentru echipa lui Haas?

Aceeaşi publicaţie susţine că echipa lui Haas va utiliza motoare Cosworth branduite în Ford.

Constructorul american a avut parteneriate de lungă durată cu Cosworth începând din 1966, iar la un moment dat a deţinut chiar compania britanică, pe care a vândut-o însă în 2004, în acelaşi an în care a vândut şi echipa Jaguar de Formula 1.

Ford ar putea fi însă interesată de o revenire în Formula 1 prin intermediul asocierii cu conaţionalii de la echipa lui Haas.

▶ Poveştile Formulei 1: Franţa 1969 - cursa cu numai 13 monoposturi, dintre care 12 cu motoare Ford

Via Racecar Engineering

Comentarii (11)

  • 13 echipe par multe
    este bine pentru pilotii tineri, dar ca si numar de monoposturi, mai ales daca vor fi monosposturi lente ... nu cred ca este o idee asa de buna
    7 1
  • E perfect pentru concurenta . Daca ar mai veni 2 motoristi clar se vor schimba bataliile . Honda oricum sunt sigur ca va schimba ierarhiile la anul . Cosworth si BMW sunt alti doi motoristi care si-ar dori si ar avea know how-ul necesar sa-i ingenuncheze pe nemtii de la Mercedes !
    6 1
  • vyctor7
    Nu-i bate nici dracu pe Mercedes nici la anul nu are cum
    6 7
  • singura echipa care ar putea sa-i ingenuncheze pe cei dde la mercedes ,rbr ferrari sint cei de la DACIA REISING ,haa haa ,FORTZAA ALONSOO
    4 5
  • pacat ca nu mai traiste Paul Newman... echipa Newman-Haas a facut istorie in IndyCar si ar fi fost frumos sa ii vedem si in F1 cu acel nume!
    0 2
  • ghizuina
    honda se va trezi la anu ca are un motor netestat in curse pe cand mercedes ...
    0 3
  • apacheF!
    Honda poate testa anul asta cat vor,ei nefiind sub interzicerea testelor de peste an!
    6 0
  • stefan
    @dany Gene Haas are o echipa in NASCAR, echipa din Indy era a lui Carl Haas. In afara de nume nu exista nici o legatura intre cei doi.
    0 0
  • Pentru Dacia, Formula 1 e o competitie mult prea mica. Nu mai visati, nu-si pateaza Dacia imaginea cu F1.

    M-ar fi bucurat mai mult daca Honda ar fi venit cu propria sa echipa. Poate in 2016, daca motorul le va functiona bine.
    0 0
  • stefan
    Lotus(Kodewa), va participa in campionatul mondial de anduranta la clasa LMP1 sub licenta romaneasca. Forza Rossa e importator oficial Lotus in Romania deci echipa romaneasca condusa de Kolles - Balzac exista doar ca intr-o alta competitie. Ma indoiesc ca au buget si de WEC si de F1, Kodewa a avut mari probleme anul trecut chiar la Le Mans si nici n-a reusit sa vanda sasiul dezvoltat de ADESS.

    http://www.fiawec.com/wpphpFichiers/1/press_area/15/176/FIAWEC2014_6_hours_of_Silverstone_provisional_entry_list_040414.pdf
    0 0
  • JugaruGabi
    Echipa americana a lui Gene Haas este confirmată pentru sezonul 2015.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru