Alonso a avut dureri puternice de cap şi spate după cursa din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Duminica, 17.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a dezvăluit că a resimţit dureri puternice de cap şi spate în săptămâna de după cursa din Abu Dhabi, însă susţine că este apt să concureze duminică la Austin.

Esential 28 g in plan vertical a fost forta resimtita de Alonso cand a trecut peste o bordura a circuitului de la Abu Dhabi
Fernando Alonso a avut nevoie de mai multe teste medicale pentru a primi acordul de a concura în Marele Premiu al Statelor Unite, ca urmare a forţei de 28 g resimţită de corp după un incident din timpul cursei de la Abu Dhabi.

Chiar dacă a trecut toate verificările impuse de FIA, pilotul Scuderiei Ferrari a dezvăluit că săptămâna de după cursă din Abu Dhabi a fost una dificilă din cauza durerilor de cap şi de spate.

Nopţile au fost foarte dificile, dar treptat inflamaţiile au dispărut.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
"După cursa de la Abu Dhabi am fost bine pentru trei sau patru ore, dar când am făcut examenul medical au descoperit o lipsă de sensibilitate în braţul şi piciorul drept şi au fost un pic îngrijoraţi. După aceea am avut multe dureri de cap, pentru că nervii erau compresaţi şi nu aveam suficientă presiune în sânge în cap.
Nopţile au fost foarte dificile, dar treptat inflamaţiile au dispărut"
, a declarat spaniolul.

Alonso insistă însă că poate concura duminică la Austin, chiar dacă durerile de spate nu au dispărut complet.

"Spatele nu reprezintă o problemă. Am avut mici dureri vineri noapte şi sâmbăta dimineaţă când m-am trezit, dar este bine să pilotezi datorită adrenalinei. Poate că la noapte voi avea din nou dureri, dar în cursă, când eşti în monopost, uiţi totul", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • GrosJan
    inca unul care plateste tributul pentru sportul de performanta. Si este unul care nu are deloc grija cu vibratoarele sau e singurul mod in care poate sa fie rapid. Altii sunt rapizi si pilotand curat

    In al doilea rand, circuitele "moderne" sunt o problema, problema ce se va ivi si in atentia FIA in viitor. Ce pati Alonso e un semnal de alarma. Circuitele astea noi au vibratoare din ce in ce mai mari: late, inalte, dar pot fi abordate. In trecut erau vibratoare inguste si inalte. Pilotii aproape ca le atingeau dar nici vorba sa se urce cu toata masina pe ele. Uite un exemplu:

    http://www.youtube.com/watch?v=9mg2Vmo9yyI

    Mansell spunea ca uraste Monza deoarece, pentru a fi rapid, trebuie sa se urce pe vibratoare. Era vorba de vibratoarele din sicanele de la Monza. Acum urci cam peste tot pe vibratoare, cu toata masina, pentru ca se poate. Si e placut - pe simulator, ca in realitate vai de spate, gat si capatana.
    12 16
  • Dar macar nu se mai intampla zboruri ca acesta.
    http://www.youtube.com/watch?v=pRMizQ5DAnY
    1 11
  • Da, plateste tribut, dar este devotat pentru ceea ce face si nu renunta. Aceasta este atitudinea corecta a unui sportiv. Punct in plus pentru Alonso.
    13 17
  • liberalu
    sportivii de performanta stiu ca isi asuma un risc si considera ca merita riscul. Totusi, ce facu Alonso in cursa trecuta intra in categoria prostie crasa, nu-i aducea nimic in plus in cursa si oricum era iesit din lupta pentru titlu
    7 18
  • Risca pentru 20 DE MILIOANE DE DOLARI PE AN.

    Cu siguranta este si pasiunea de a conduce, dar sa nu uitam ca si Alonso este om si, la fel ca oricare alt om, isi doreste bani, e angajatul echipei si trebuie sa-si rupa spatele ca sa atinga obiectivele. Unii o fac pe 20 de mil. de dolari, altii ca noi o fac pe sume mult mai mici. In final tot cu dureri de cap sau de spate ne alegem, si unii, si altii.
    6 23
  • Alonso a inceput sa aiba dureri de cap imediat dupa vacanta de vara ... culmea este ca aceste dureri de cap nu-i vor trece prea curand , si se numesc simplu - Vettel !!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru