Alonso: "Arăt ca un amator în monopostul McLaren, dar nu sunt frustrat"

de Daniel Popescu
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi-a exprimat frustrarea că arată ca un amator în monopostul McLaren din cauza lipsei de performanţe, însă ulterior a afirmat că declaraţiile făcute în timpul cursei au fost exagerate.

Arăt ca un amator să pilotez într-un monopost ca asta.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso şi inginerul său de cursă au fost protagoniştii unui schimb dur de replici în prima parte a Marelui Premiu al Canadei.

Spaniolul a fost informat de la boxe că trebuie să concureze prudent pentru a salva combustibil, moment în care acesta a răbufnit şi a afirmat că arată ca un amator într-un monopost precum cel furnizat de McLaren.

"Nu vreau! Nu vreau! Am deja probleme mari. Arăt ca un amator să pilotez într-un monopost ca asta. Aşa că întâi concurez şi apoi mă concentrez pe combustibil", a fost replica acidă a dublului campion mondial.

Nu există nicio frustrare. A fost doar o neînţelegere asupra momentului în care să economisim carburant.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
La finalul cursei, Alonso a insistat că nu este frustrat de sezonul de coşmar pe care îl are McLaren şi că reacţia sa are legătură doar cu conceptul de a salva combustibil în prima parte a etapei.

"Nu există nicio frustrare.

A fost doar o neînţelegere asupra momentului în care să economisim carburant. Diferite părţi ale unei curse necesită tehnici diferite de pilotaj, aşa că, atunci când eşti în mijlocul unei lupte, combustibilul are o prioritate scăzută. Ai timp mai târziu să te concentrezi pe carburant", a adăugat el.

Alonso a înregistrat duminică al treilea abandon consecutiv, ca urmare a unei defecţiuni tehnice la motorul Honda. Spaniolul nu mai înregistrase niciodată în carieră trei abandonuri consecutive, iar cel din Canada este al patrulea în cele şase curse în care a luat startul.

Coechipierul său Jenson Button a admis că a fost dureros să fie prezent pe circuitul de la Montreal, după ce a ratat prezenţa în calificări şi a abandonat din cauza unei defecţiuni la sistemul de evacuare. "Principala problemă a fost economisirea carburantului. Poate că parţial este vorba despre eficienţă, dar trebuie să rezolvăm până la următoarea cursă. A fost foarte dureros acolo.

Este corect să spunem că a fost un sezon prost cu excepţia de la Monaco", a precizat britanicul referindu-se la unica cursă în care a obţinut puncte. 

Comentarii (22)

  • Hakkinen
    Cred ca asta spune cam tot despre noul motor Honda. Mclaren ar trebui sa stie daca mai merita sau nu sa continue de la anul cu japonezii.
    33 2
  • serban
    Tu, Button, Raikkonen, nu va mai cramponati de F1, iesiti cat mai aratati cat de cat bine, pentru voi este timpul migrarii spre alte competitii, asa cum a facut Webber, lasati lupii tineri sa se desfasoare, nu mai ocupati locurile degeaba. Multumiri pentru ce ati facut si ne-ati oferit pana acum si la revedere ! Le Mans, DTM, etc, va asteapta !
    15 33
  • Au gafat-o rau cei de la Honda. Dar pana la urma in Canada au folosit motorul imbunatatit cu ajutorul celor 2 jetoane sau au folosit motorul cu "fiabilitate" imbunatatita. Oricare ar fi fost nu s-a vazut nimic. Nici performanta nici fiabilitate.
    25 0
  • @serbanica
    Dupa tine Button Alonso si Raikkonen sunt de vina ca nu au masini bune? Da spune-mi si mie un lup tanar care sa fi aratat ceva in F1 din cei care sunt pe grila fara sa aiba un monopost performant. Prostia spusa de tine e cu atat mai mare cu cat cei care acum conduc acum cursele erau penibili in urma cu 3 ani.
    30 2
  • In toata cariera lui n-a avut atatea abandonuri cate a avut anul asta cu Mclada!
    20 5
  • Nu el a vrut asta? cand ferrari l au rugat sa ramana la echipa? acum se zbate in mizeria de la coada clasamentului si zice ca e f motivat, nu e frustrat, nu se intampla nimic...pai nu e demn de mila? la varsta lui s o iei de la zero, cu un motor f slab, pai numai el putea lua decizii de astea de kkt..
    dc nu a invatat de la hamilton care singur a zis ca a pierdut 5 ani la mclada fara sa i ofere nimic...dar nu i convine sa ramana pe 2, e mai bine sa fie ultimul...
    11 11
  • parca vad ca renunta la proiectul asta si la anul zice paa...cu toata motivatia lui...nu mai are 20 de ani..
    poate vine in locul lui raikkonen..
    13 7
  • serban
    @serbanica Si care este prostia ? Păi unde să demonstreze ce pot dacă locurile de top sunt ocupate de dinozaurii ăștia ? Dar asta este, nu toți percep limita la care atingi ridicolul și nu toți pot fi un Stewart care s-a retras la 31 ani. Și ca să-ți redefinești "aprecierile", da, actuala formulă de desfășurare nu permite nimănui să aibă rezultate fără o mașină superbună. Dar măcar încerci, nu te plângi nonstop că vrei campion dar nu ai cu ce ! Și ai putea avea bunul simț să nu mai consideri prostii părerile altora, chiar dacă nu se pupă cu ale tale.
    6 16
  • @serban
    ai pus punctul pe i, la varsta lor Schumacher se gandea la retragere desi castigase cu numai 2 ani in urma si iesise pe locul 2 din cauza lipsei de fiabilitate!!! (a dat-o si el mai tarziu in gard cand a revenit)

    Mika a fost depasit de Coulthard si nu a mai stat sa vada ca se poate si mai rau. Un campion daca vrea sa nu-si pateze numele trebuie sa stie cand sa faca pasul inapoi... definitiv. De ce sa-i plang eu pe Alonso sau pe Raikkonen cand un Bottas sau Ricciardo, Perez, Hulkenberg nu au avut vreodata o sansa reala la titlu si trece timpul pe langa ei.
    7 4
  • tot mai nostime declaratiile lui Alonso, nu vi se pare?

    Arata nu arata ca un amator, realitatea e ca sunt lupi tineri peste el inF1 momentan si nu datorita monopostului ci ca viteza, forma, determinare
    7 11
  • (continuare) adica aia pe care el ii considera amatori sunt peste el
    6 8
  • @...si tu esti peste Alonso inclusiv bunica, strabunica si matusile tale piloteaza mai bine decat dinozaurul, amatorul si nostimul in declaratii - Alonso
    8 6
  • te inseli. Alonso este peste bunica...
    4 6
  • Senna a avut 'noroc' ca a murit conducand un mare premiu. Asa a devenit legenda. Altfel dupa ce a cunoscut succesul sunt sigur ca nu se putea rupe usor de F1 si ar fi ramas destul ca sa se faca de ras.
    5 14
  • serban
    @. Ești sigur că Alonso este mai bun decât bunica ? Dacă o pui intr-un McLaren s-ar putea să ai mari surprize ...
    6 4
  • iq norocul tau este ca ti-ai pus exact numele care te carazterizeaza numai cs ai uitat sa pui semnul minus in fata id-ului.
    8 2
  • @serban
    alonso este peste bunica, la propriu
    3 2
  • ok, gata, am pus. Multumit acum? In rest ramane cum am stabilit !
    2 4
  • Păi nu e frustrat că ia 35 de mil de euro pe an. De ce ar fi? Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Cine naiba s-ar supăra cu atâția bani în buzunar?
    A venit la Honda pentru bani. Nu și-a închipui că în 2015 va câștiga titlul, dar nici situația din prezent. Momentan mai are speranțe pentru 2016. Până la urmă va nimeri și Honda să facă un motor, mai devreme sau mai târziu. Dacă vor testa tot anul și în 2016 vor veni cu un motor care să domine competiția... orice e posibil.
    6 1
  • De mai baieti, nu se poate si cu bani si cu victorii in buzunar.Nu-l plingeti voi, ca ia destui bani incit sa-i treaca supararea.Bani a vrut,bani are !
    3 0
  • Fraierii alearga dupa glorie goala. Cine are valoare face bani. F1 e cel mai bun exemplu. In rest povesti cu pesti pentru handicapati frustrati.
    1 0
  • anul trecut ti se parea Rikkon un mediocru supraplatit iar Alonsita omu' care pune osu la munca si isi merita banul. Cum se mai intoarce roata ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru