Alonso minimalizează performanţele obţinute de Ferrari în antrenamente

de Daniel Popescu
Sambata, 20.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că antrenamentele de vineri din Singapore au decurs în mod obişnuit, în ciuda timpilor realizaţi în cele două sesiuni. Rivalii de la Red Bull Racing consideră însă că pot reprezenta o ameninţare pentru Mercedes în cursa de duminică.

Esential 4 este cel mai bun loc ocupat de Fernando Alonso in calificari in sezonul 2014 (Malaysia, Austria, Belgia)
2012 este anul in care Ferrari a obtinut ultimul pole position in Formula 1 (Fernando Alonso, Germania)
2 este cel mai bun loc ocupat de Fernando Alonso intr-o cursa din sezonul 2014 (China)
Ferrari a impresionat prin rezultatele obţinute în antrenamentele libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore, după ce Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune înainte de a termina pe locul doi a doua sesiune la numai o zecime de secundă în spatele lui Lewis Hamilton.

Dublul campion mondial afirmă însă că monopostul Ferrari se comportă ca de obicei, astfel că a sugerat indirect că echipa nu a înregistrat progrese semnificative comparativ cu cursa precedentă de la Monza.

"Sentimentul este mai mult sau mai puţin ca de obicei în prima zi de antrenamente, întrucât am fost destul de competitivi în ambele sesiuni şi am parcurs programul fără nicio problemă.

Cele două tipuri de pneuri pe care le avem în acest weekend s-au comportat aşa cum ne aşteptam, iar cauciucurile supersoft produc mai multă aderenţă", a declarat spaniolul.

Una dintre explicaţiile prestaţiei Ferrari din antrenamente este natura circuitului Marina Bay, a cărui configuraţie micşorează diferenţele existente între motoarele Scuderiei şi cele ale rivalilor de la Mercedes şi Renault. De altfel, acest lucru a fost remarcat şi de Sebastian Vettel, care crede că Red Bull Racing se poate implica în lupta cu Mercedes.

"Cred că suntem mai aproape decât la cursele precedente. Suntem aici pentru a lupta şi pentru a avea un monopost bun în acest weekend", a precizat el.

Coechipierul său Daniel Ricciardo consideră că a identificat şi modalitatea prin care i-ar putea învinge duminică pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

"Am văzut că Hamilton are un avans de trei zecimi, dar am sentimentul că pot fi mai rapizi. Va fi dificil să luptăm cu Mercedes, dar dacă putem face pneurile să dureze şi să avem o strategie cu două opriri în loc de trei, am putea avea câteva oportunităţi", a spus australianul.

▶ Avancronică Singapore: spectacol în noapte fără comunicaţii radio

Via ESPNF1, BBC Sport

Comentarii (1)

  • Senna Fan
    Locul 2 pentru Alonso nu a fost cumva in Ungaria?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru