Alonso, îngrijorat că Ferrari poate pierde locul patru la constructori în favoarea McLaren

de Daniel Popescu
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este îngrijorat că Ferrari poate rata inclusiv ocuparea locului patru în clasamentul constructorilor pe fondul revenirii puternice a celor de la McLaren din ultimele curse.

Esential 18 puncte a obtinut Ferrari in ultimele trei curse
28 de puncte a acumulat McLaren pe parcursul ultimelor trei Mari Premii
51 de puncte a castigat Williams in precedentele trei curse
În cea mai mare parte a sezonului, Ferrari a avut ca obiectiv ocuparea locului trei în clasamentul constructorilor, însă progresele înregistrate de Williams în a doua parte a campaniei au făcut ca britanicii să aibă acum un avans consistent de 42 de puncte.

Teoretic, Scuderia poate recupera diferenţa în ultimele două curse, mai ales că în Abu Dhabi se vor acorda de două ori mai multe puncte, însă Fernando Alonso este îngrijorat că Ferrari ar putea pierde chiar şi locul patru în favoarea celor de la McLaren. Britanicii s-au luptat aproape tot sezonul cu Force India pentru locul cinci, însă acum au ajuns la numai 49 de puncte în spatele rivalilor de la Maranello.

"Trebuie să continuăm să câştigăm puncte pentru că lupta pentru clasamentul constructorilor este încă deschisă şi avem câteva lupte de dat.

Ne-am gândit că am pierdut prea mult teren în faţa Williams şi vom fi în 'ţara nimanui' pentru restul curselor, dar acum se pare că McLaren a ridicat ritmul, aşa că nu ne putem permite să nu câştigăm puncte. Încă suntem în luptă", a precizat el.

Alonso a ocupat doar locul şase în Marele Premiu al Statelor Unite şi a dezvăluit că a fost la un pas să fie depăşit de Sebastian Vettel în ultimul tur din cauza unor probleme majore cu pneurile.

"Am avut vibraţii uriaşe în pneuri în ultimele două tururi şi în principiu nici nu am putut vedea circuitul. Am încercat să controlez ritmul şi diferenţa faţă de monoposturile din spate pentru a trece linia de sosire în faţa lor. Dar când Vettel l-a depăşit pe Kevin Magnussen şi nu mai puteam economisi timp am pilotat la maxim cu vibraţii uriaşe", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • daniel
    cu un handicapat betiv ca Raikkonen nici n-ar fi de mirare sa piarda si locul patru
    22 24
  • Algonzo .... ai curul facut garoafa :)))))))))
    8 20
  • FLorin
    Raikkonen nu are probleme de adaptare, e lent. Ce atata vorbarie...Ma tot gandesc cat de bun era Lotusul cand scotea el puncte, poate ca alt pilot ar fi castigat curse una dupa alta...Scuze pentru fanii lui dar este mana moarta pentru Ferrari.
    25 10
  • pai sa zica merci daca vor obtine locul6 ... e locul soferului bancii la fiecare cursa !!!
    4 15
  • mare greseala a facut ferrari ca nu i au oferit o masina performanta lui alonso macar ca williams sa fi avut o masina ,in loc sa dezvolte masina ei cheltuie bani sal aduca pe cartonel si ... pacat de ferrari ca are multi fani dar an ritmu asta o sa se prabuseasca ..
    1 2
  • Pai cum sa obtina rezultate Kimi cand nu-i place stilul in care se piloteaza mizeria de monopost de anul asta . Diferenta nu este mare , dar exista , este mai lent ca Alfonso , dar asta e "rodat" bine aici de ani de zile in echipa , iar Kimi a revenit dupa ani de zile ...

    Lotus-ul nu era asa fabulos , ci il conducea el superb , pentru ca GrosJean nu a reusit sa castige curse cum spuneti voi ... in conditiile in care este un pilot destul de rapid (cand nu face gafe)
    2 9
  • daniel
    Din cate am vazut in timpul cursei (desigur daca grafica era reala) monopostul pilotat de Alo era cel care consuma cel mai mult combustibil din primii 10.
    Ciudat, avand in vedere ca motorul era limitat.
    Ce a facut Kimi in cursa de la Austin?
    Nu ma inteles deloc. Si nu e prima cursa in care nu inteleg de ce e foarte departe de colegul de cursa. Anii trecuti am crezut ca Massa e lent. Dar si Kimi? Pacat!
    Iar trage caruta de unul singur spaniolul?
    6 2
  • fabrica de suc
    Kimi e cu mult sub nivelul lui Massa. Cand te gandesti ca l-au adus la Ferrari ca sa-l "sperie" pe Alonso! Penibil! Abia astept sa-l vad pe maimutoiu ala blond si cu prea multe titluri ajuns la Ferrari!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru