Alonso: "Nu am luat o decizie finală, dar sunt privilegiat să aleg orice echipă"

de Daniel Popescu
Sambata, 04.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că nu a luat încă o decizie finală în privinţa echipei pentru care va concura anul viitor, însă susţine că este în poziţia privilegiată de a putea merge oriunde doreşte.

Nu m-am decis. Am un plan în cap, mi-am stabilit planul de două-trei luni. Sunt într-o poziţie privilegiată pentru că pot alege unde vreau să merg.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Decizia lui Sebastian Vettel de a pleca de la Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon a confirmat indirect că Fernando Alonso urmează să părăsească Ferrari.

Presa internaţională a relatat că spaniolul este în negocieri avansate pentru a reveni la McLaren, însă pilotul susţine că nu a luat încă o decizie finală. Pe de altă parte, dublul campion mondial a sugerat că un acord cu McLaren nu este bătut în cuie, întrucât are libertatea de a alege orice destinaţie doreşte.

"Nu m-am decis. Am un plan în cap, mi-am stabilit planul de două-trei luni. Sunt într-o poziţie privilegiată pentru că pot alege unde vreau să merg. Mi-am câştigat acest respect în mulţi ani, în special în ultimii cinci petrecuţi la Ferrari. Întrucât sunt factorul de decizie, probabil că mutările pe care le vedem sunt o consecinţă a deciziei mele.

Să aşteptăm un pic şi, când nu voi mai avea dubii, vă voi spune unde merg", a declarat el pentru SkySports.

Orice este posibil. Nici măcar nu ştiu dacă Vettel merge la Ferrari.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
În plus, Alonso susţine că a fost luat prin surprindere de decizia lui Vettel, însă afirmă că destinaţia rivalului său nu reprezintă o prioritate pentru el.

"Anunţul lui Vettel a fost o surpriză. Toată lumea aştepta un anunţ din partea mea, dar prioritatea mea este să ajut Ferrari în acest weekend. Orice este posibil. Nici măcar nu ştiu dacă Vettel merge la Ferrari. Prioritatea mea este să ajut Ferrari, viitorul lui Vettel are o prioritate foarte scăzută pentru mine în acest moment", a adăugat el.

În cazul în care o înţelegere cu McLaren eşuează, alternativele lui Alonso sunt limitate, întrucât Mercedes va continua cel mai probabil cu Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. "Pentru noi este clar. Nu am discutat niciodată cu Alonso", a precizat Niki Lauda, preşedintele Mercedes. 

Tocmai de aceea, presa internaţională speculează că spaniolul ar putea alege să ia un an de pauză, în special pentru că celelalte echipe au şanse mici la victorii sau nu îi pot oferi un salariu pe măsură.

De altfel, Alonso a declarat în repetate rânduri că vrea să lupte pentru titlul mondial în următorii ani.

Via SkySports, F1Zone

Comentarii (46)

  • Andrei
    Si daca nu pleaca? Ce face Vettel? :)))))))
    15 8
  • @Andrei Ce face Ferrari, nu Vettel. Nu cred ca Vettel își rezila contractul cu RBR dacă nu semna un alt contract cu Ferrari. Cine ar fi tâmpit s-o facă? Acum Ferrari trebuie să-l convingă pe Alonso să plece. Bineînțeles că-i vor da niște bani.
    Să-ți plătești cel mai bun om să plece de la echipă „Ia Alonso banii ăștia și pleacă. Ești prea bun pentru mârțoaga noastră”
    24 11
  • @Andrei pleaca alonso, 99.97% dar daca totusi ar ramane credema ca ferrari va face pe dracul in patru pentru 3 masini si ar avea o linie de piloti foarte tare,dar asta are doar 0.01% sanse sa se intamples,sau poate atunci merge vetel al mclaren dar si asta cu 0.02% sanse sa se intample
    7 2
  • Îl înlocuiește pe Hamilton la Mercedes. Revine Nicușor mâine cu o victorie și Hami se supără, își ia jucăriile și fuge la Nicole :) Doar nu rămâne Hamilton în aceeași echipă cu omul care l-a scos din cursă și ia furat titlul. În cazul ăsta trebuie să aibă un mare caracter. Poate că va fi obligat s-o facă, din lipsă de alte posibilități. Cred că și de aceea McLaren nu s-a grăbit să semneze cu Alonso. Eu zic că transferuri vor apărea și după terminarea campionatului.
    11 9
  • daniel
    Cuuum?
    ALo spune "Nici măcar nu ştiu dacă Vettel merge la Ferrari. "
    Pai din asta se deduce ca spaniolul e lucrat pe la spate sa plece.
    Urata treaba!
    9 9
  • da... da... sa mearga Alonso la Mercedes si sa isi piarda cota si prestigiul (castigat mai ales la ferrari asa cum spunea) dupa ce foarte probabil va fi dominat de Rosberg!
    10 13
  • Jocurile nu sunt inca facute, e posibil ca Alonso sa nu mai plece, inca n-a semnat nimic si atunci Kimi va fi sacrificat de Ferrari. Poate Alonso vrea sa faca echipa cu Vettel :))
    10 15
  • Si daca Vettel merge la McLaren iar Alonso la Mercedes iar Ham ajunge la Ferrari?
    3 2
  • De mult nu am vazut asa suffle intr-un sezon la transferuri. Multi piloti o sa-si schimbe echipele. Cred ca 2015 o sa fie foarte interesant din punctul asta de vedere.
    1 0
  • orice echipa de la McLaren in jos. RBR nu, Mercedes nu, Ferrari nu. Poate exceptie este Williams (care acum e peste McLaren), adica sa mearga dupa Massa
    7 6
  • "Pentru noi este clar. Nu am discutat niciodată cu Alonso"

    unde vrei tu fabuosule,ha?
    10 5
  • minu_golescu
    @ dany - rosberg sa-l domine pe alonso? niciodata. stai sa mai scriu o data. NICIODATA! stai sa mai scriu inca o data sa inteleaga inca cativa: nicioda-ta!!

    este un pilot bun nico, niciodata de talia lui alonso.
    17 12
  • Alonso nu pleaca de la Ferrari de buna voie. A fost anuntat sa isi caute echipa. Noua conducere nu vrea un pensionar care nu CASTIGAT nimic in 5 ani la Ferrari.
    Singurul fel in care Alonso poate sa fie in fata lui Vettel daca isi schimba amadoi orientarea sexuala.
    17 16
  • FAN F1
    pt Alonso plecarea de la ferari este rezultatul ultimilor 5 ani, probabil: (parerea mea personala) si-au dat seama ca au nevoie de un pilot care sa poata inbunatati un monopost nu aiurea l-au adus pe Raikkonen
    "pe langa bani mai trebuie si piloti adevarati"
    3 9
  • Mr. Pink
    Alege orice echipa mai putin Red Bull, Mercedes si evident Ferrari.
    Nu prea mai sunt variante. Adevarul e ca Vettel l-a batut 4 ani la rand si acum i-a luat si locul. Restul e can can.
    20 8
  • minu_golescu
    mai m-am gandit. Rosberg e de talia lui Hamilton care deseori era mult peste Alonso. Rosberg si Hamilton sunt cam la fel de rapizi. Hamilton era mai rapid decat Alonso (ca debutant) so ...
    6 11
  • Singaporezul
    Vettel va iesi campion cu Ferrari.Cu Alonso coeechipier sau nu.
    11 11
  • golescu
    fetel a ieșit campion și cu rici, nu văd de ce nu i-ar ieși și cu alonso...cu alonso i-ar fi mai simplu, în juma de sezon și-ar anunța intenția de a reveni la redfools.
    7 4
  • daniel
    Vettel campion cu Ferrari?
    Greu de crezut dar probabil nu imposibil. Anul 2014 a fost extrem de slab pentru el. Seb nu e cel mai complet pilot dar nici cel mai slab. Are insa nevoie de un monopost mult mai rapid decit a celorlalti.
    Asa ceva Ferrari in ultimii ani nu a reusit. O sa poata de acum inainte? Nu cred!
    6 6
  • minu_singaporeanu
    Nu e comic? Ferrari, Alonso nu anunta nimic, in schimb ies agaricii de la redbull care anunta ca le pleaca championu de plastic! Tragic! Ba fraierilor, Alonso are contract pana in 2016 ;)-poate vetel vrea sa fie pilot de rezerva, cine stie.
    6 6
  • Fara NEWEY Vitzelu nu bate pe nimeni. Titluri, altele pe langa nu mai capata ca doar de aia a ales Ferrari. Vrea si el o hainuta si o basca rosie.
    6 4
  • Alonso este un GONFLAT, un om fara caracter , un mediocru ! Sa plece de la Ferarri ca sa poata si ei sa-si dezvolte masina si sa revina unde au fost cand aveau piloti care chiar stiau cum sa-si dezvolte si sa-si seteze masina ....
    8 15
  • Daaa, vine petel sa seteze masini la Ferrari!!!hahahaha, tulai neuron stingher, vad ca nu si-o seteaza bine pe-a lui dar cred ca va ajunge la Ferrari si il va ruga pe Ricci sa i-o seteze, sau pe prietenul Kimi, ca si ala seteaza grozav:))))))
    7 12
  • jugaru
    ...si privilegiat sa fie primit la orice echipa dintre Lotus,Sauber sau McLaren
    6 3
  • iceman
    ce sa zica si el, are optiuni, printre echipele de top nu
    7 3
  • Pikachu F1
    Din cate am inteles, cel putin din ce discuta lumea prin paddock, Alonso a cerut sa fie facute investitii in infrastructura, sa fie terminat lucrul la noul simulator, cat mai repede si mai ales sa fie rezolvata problema din tunelul de vand pentru ca acolo au avut probleme in ultimii 4-5 ani. S-a discutat si despre problemele motorului actual, pentru ca de la Fiat PowerTrain lucreaza de la inceputul anului la o alta varianta (deh cea actuala este slaba), dar realitatea este ca nu au un tehnocrat capabil care sa fie in pas cu tehnologia. Di Monte nu intelegea ce treaba are simulatorul asta, tunelul de vand trebuia sa arate frumos in exterior, motorul a fost dezvoltat in 6 luni, cum dracu sa iasa ceva bun? Ganditi-va Di Monte vroia testare pe pista nelimitata... cat de tampit sa iti doresti asa ceva? Cu un simulator decent, testau de 10 ori mai mult si mai ieftin dar deh... Di Monte nu s-a prins ca intre timp tehnologia a evoluat si au aparut procesoare sau placi video cu o putere mult peste ce exista prin 1996 cand testa la greu pe Fiorano. Acuma Ferrari cauta sa aduca un manager de echipa, un tehnocrat, pentru ca asta le trebuie. Si la final, Alonso trebuia sa astepte pana prin 2016, cand o sa fie pregatiti sa lupte pentru titlul mondial, cel din 2017 evident. Ceea ce... suna foarte stupid dar asta-i realitatea.
    10 6
  • iceman
    “I have the privileged position because more or less I can choose wherever I want to go in the moment that I want to go.“ sky sports, acel "more or less" schimba total declaratia
    5 1
  • un fan Ferrari
    Nu obisnuiesc sa comentez pe acest forum, n-am s-o fac nici acum, dar cum Ferrari si Alonso se despart vreau sa citez un fost coleg de echipa(Ferrari) de-a lui Alonso:

    Andrew Benson ‏@andrewbensonf1 3 min Gushing praise for Alonso from Rob Smedley: "Fernando is the very best driver of his generation. I am a massive fan of his..." cont'd


    Andrew Benson ‏@andrewbensonf1 3 min
    Smedley on Alonso cont'd: "I would go so far as to say if not (the best) ever. He is that good. He brings that much performance to the team"
    6 4
  • Machu pichu tunelul de vind zici ?Daca e cu tunelul de vind atunci cistiga Ferrari..
    2 2
  • @Pikachu De ce te mai duci la sala? Cumpara-ti Xbox și fă aerobic în fața unei plasme. De ce te mai duci la muncă? Cumpără-ți un simulator și lucrezi acasă de 10 ori mai mult. Etc. Etc. de exemple. Sigur că tehnologia este bună, dar simulatorul e o mare porcărie. Ferrari are 2 circuite, nu unul. Problema e la ceilalți. De ce să mai avem piloți în viitor când cursele se vor putea da din simulator? Și ma sigur, poate și mai „spectaculos”(accidente, depășiri). De ce să mai existe F1 când avem jocuri? Etc. Etc. Eu cred că în viitor vor reveni la testele pe circuit, nelimitat ca minutele de la Cosmote :)) Cum ar fi ca Messi să se antreneze cu FIFA?
    5 1
  • Ferrari au un tunel de vant grozav. Pacat ca nu prea inteleg ce se intampla in el. Dar e frumos. Poate ca ii invata Vettel sa citeasca.
    4 0
  • In momentul de fata Ron Dennis poarta discutii cu ambii piloti, Alonso si Vettel.
    2 1
  • Machu Picku vorbeste neadevaruri chiar daca se vede ca are o cultura a F1 stie foarte multe informatii, dar este pervers si mincinos si tot isi schimba numele. Crede ca sunt cretin si nu mi-am dar seama cine ii de fapt.
    3 6
  • sunt de fapt putine personaje pe blog care scriu din spatele multor nick name-uri diferite. Si cei cu cont scriu deseori din anonimat.

    Dar chiar nu mai conteaza, ne cunoastem destul ca sa stim cine scrie indiferent de nick name

    printre cei mai reprezentativi, e un alonsist infocat nr. 1 cu ceva sustinatori mai mici, e un razaret de nefericirea alonsistilor din ultimii ani, mai e mircea nu nu prea multi in afara de ei. Plus ocazionali rar
    4 2
  • simulatorul bate testarea reala. Penru ca sunt costuri mult mai mici si poti testa non stop.

    RBR nu a testat deloc in iarna, dar in simulator au gasit solutiile si acum sunt a doua forta. Erau tot primii daca nu nimerea Mercedes ceva calumea
    0 0
  • Eu zic ca zvonurile astea sunt neadevarate, daca Alonso ramane la Ferrari iar Vettel se duce la Mclaren?Nu de alta, dar au fost ambii curtati de mclada
    2 0
  • @ferr
    Daca simulatorul bate testarea reala de ce a facut redd bull prin intermediul torro rosso testul ala REAL de 1000 de km.in primavara asta?
    Mai baieti ,voi ganditi cind scrieti sau o luati pe miriste si uitati de poteca?
    Testarea reala nu poate fi inlocuita de nimic deocamdata.Mai vedem in viitor daca simulatoarele vor fi mult mai aproape de realitate(lucru cam greu de crezut dar ma rog, orice este posibil).Chiar si atunci am dubii ca testarea reala poate fi inlocuita de simulator.
    0 0
  • Singaporezul
    @ mini-singaporezii.In viata mai si pierzi,asta a facut Vettel in 2014(Ricci).Asa este viata.O ia de la zero si va reusi.Eu asa cred.Si mai cred ca va e frica de Vettel pt ca va mai lua cel putin un titlu.Cu Ferrari.FRICA
    2 4
  • @lol

    Lumineaza-ma si pe mine te rog :) care e alonsistul si care e razaretul de nefericirea alonsistilor? :))
    2 1
  • bogdan
    Nu m am prins cum e privilegiu de a alege orice ekipa. Orice ekipa e McLaren?
    6 0
  • @bogdan
    isi face si el curaj

    curaj gaina ca te tai
    3 2
  • alonsistul e un ardelean. E de demult, inainte de 2010. F1-zone a avut ca prim user din cate stiu eu. A mai fost Bishuc, Simona, si inca vreo 5 conturi de care mai stiu eu

    razaretul sunt eu. Daca vrei iti dau si contul pe care l-am avut sa urmaresti acolo comm-uri usturatoare si cum ii crizam :)

    Mai era ctlnmihai care facea misto de alonsisti. Asa de rau a ras de ei ca i-a desfiintat adminu' contu
    2 4
  • misto e ca mereu le-am spus ca nu va lua alonso nimic cu ferrari
    4 2
  • si mai e si Alexandra, mereu aproape de Kimi :)
    3 1
  • @ .

    Si eu sunt din 2009. Ctlnmihai a renuntat el sa mai intre pe site. Mai vorbesc cu el pe messenger si acum.
    4 0
  • cacanari=ferrari
    Poate in viitor daca FIA schimba regurile si le da celor de la cacanarii un V12 ,ajung sa cistige vreun campionat .Alonso si Vettel si Hamilton si toata natia lor de piloti nu va schimba nimic cu cacanari=ferrari.Mai vb in viitorii ani :)))))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru