Aston Martin vrea să intre în Formula 1: furnizor de motoare pentru Red Bull din 2021

de Petre Barac
Sambata, 16.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin vrea să intre în Formula 1 ca furnizor de motoare independent începând din anul 2021. Parteneriatul cel mai probabil este cu Red Bull Racing.

Spectacolul Formulei 1 s-a mutat zilele acestea în afara circuitului, înainte de Marele Premiu din Singapore.

După ce a rupt contractul cu Honda din cauza lipsei de performanțe a propulsoarelor, McLaren a semnat un parteneriat istoric cu Renault și va folosi motoarele francezilor în următoarele trei sezoane. În plus, Renault a renunțat la înțelegerea cu Red Bull, dar și cu Toro Rosso, iar cei din urmă s-au văzut nevoiți să apeleze la serviciile Honda.

Acum, britanicii de la Aston Martin au anunțat că iau în calcul să vină în Formula 1 ca furnizor de motoare. Prima lor opțiune este Red Bull Racing, dacă ne gândim și la parteneriatul dintre cele două companii pentru dezvoltarea hypercar-ului Aston Martin Valkyrie.

“Analizăm în acest moment regulamentele pentru motoarele din 2021 și ne-ar putea determina să devenim furnizor independent de motoare pentru Formula 1 dacă sunt condiții convenabile”, a spus Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin.

Red Bull Racing este nemulțumită de colaborarea cu Renault din ultimele sezoane, din cauză că motoarele furnizate de francezi nu s-au ridicat la același nivel cu rivalii de la Mercedes și Ferrari.

Și declarația șefului Red Bull Christian Horner vine să întărească ideea unei colaborări cu Aston Martin în F1: “Vom face un anunț în curând și nu are legătură cu Porsche sau Honda.

Este o companie cu care avem un parteneriat”.

Motoarele actuale din Formula 1 au fost criticate deseori, în special de fani, pentru că au scăzut foarte mult nivelul competiției, dar și de echipe și piloți, care se străduiesc să mențină un echilibru între performanță și eficiență pe durata curselor.

Via Autoexpress

Comentarii (2)

  • La ce motoare construieste Aston Martin... ups de fapt le cumpara de la altii, nici nu vreau sa-mi inchipui ce pot dezvolta pentru F1... Poate daca au un buget maxim pentru dezvoltarea motoarele de vreo 2-3 milioane de euro maxim... Cei de la Aston Martin, de abia au intrat pe plus, anul acesta.
    9 1
  • FP3 si supriza... Vettel si ambii piloti McLaren. Ieri cei de la Sky ii dadeau pierduti pe cei de la Ferrari, astazi... si-au schimbat parerea. Sa vedem calificarile acuma, pentru ca treburile sunt inca indecise!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru