Azerbaidjan vrea să cumpere sau să sponsorizeze o echipă de Formula 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Azerbaidjan intenţionează să cumpere sau cel puţin să sponsorizeze o echipă de pe grila de start a Formulei 1, după ce anul viitor va debuta în calendarul competiţional.

Azerbaidjan va găzdui începând din sezonul 2016 Marele Premiu al Europei, însă statul aflat la periferia Bătrânului Continent intenţionează să-şi sporească influenţa în Marele Circ.

Potrivit unor declaraţii făcute de Azad Rahimov, ministrul sportului, Azerbaidjan intenţionează să cumpere o echipă de pe grila de start sau cel puţin să sponsorizeze una, pentru a creşte expunerea tarii la nivel global.

Totuşi, guvernul nu se va implica financiar în această acţiune, astfel că Azerbaidjan caută persoane particulare interesate de o astfel de oportunitate. "Vom oferi sprijin total pentru o investiţie privată", a declarat Rahimov pentru Press Association.

Urmareste Automarket
Azerbaidjan a investit sume importante de bani în sport în ultimii ani.
Ţara găzduieşte în prezent ediţia inaugurală a Jocurilor Europene, este sponsorul principal al clubului de fotbal Atletico Madrid, va găzdui patru meciuri de la Campionatul European de Fotbal din 2020 şi intenţionează să depună o ofertă pentru a deveni organizatoarea Jocurilor Olimpice din 2024 sau 2028.

Informaţiile despre Azerbaidjan vin după ce Qatar s-a aliat cu un miliardar american pentru a cumpăra cele 35.5% din acţiunile Formulei 1 deţinute de fondul american de investiţii CVC Capital Partners.

Via Pitpass

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru