Bottas va concura într-un raliu din Finlanda înainte de startul sezonului de F1: nordicul va pilota un Ford Fiesta WRC

de Daniel Popescu
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va concura în Raliul Lapland din Finlanda din luna ianuarie la volanul unui Ford Fiesta RS WRC cu care Sebastien Ogier a câștigat ultimele două titluri în WRC.

Numeroși piloți de Formula 1 au cochetat în ultima perioadă cu ideea de a concura în raliuri, iar cel mai recent exemplu este oferit de Valtteri Bottas.

Pilotul echipei Mercedes a confirmat că va participa la Raliul Lapland din Finlanda cu un Ford Fiesta RS WRC pregătit de M-Sport. Practic, finlandezul va concura cu mașina cu care Sebastien Ogier și-a adjudecat ultimele două titluri mondiale în Campionatul Mondial de Raliuri.

"Este o oportunitate unică să iau pulsul raliurilor și vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut asta posibil. Pentru mine este un teritoriu complet nou, întrucât nu am experiență într-o mașină de WRC. Totuși, ca pilot, întotdeauna concureze cu accelerația la podea indiferent de vehiculul în care te afli", a declarat el.

Raliul Lapland va avea loc în perioada 24-26 ianuarie, cu numai trei săptămâni înainte de startul testelor pentru noul sezon de Formula 1. Printre piloții finlandezi care au concurat în Formula 1 și au încercat diverse experiența în raliuri se numără Keke Rosberg, Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen și Heikki Kovalainen.

Pe de altă parte, Robert Kubica a suferit un grav accident într-un raliu din Italia din cauza căruia a fost nevoit să renunțe la Formula 1 în 2011, iar polonezul a reușit abia acum să revină în competiție după semnarea unui contract cu Williams pentru sezonul 2019.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Cred ca Ogier a cistigat ultimele titluri in WRC cu VW POLO nu cu Ford Fiesta.
    1 5
  • F1 e una, raliu e alta.
    4 0
  • Claudiu
    @hasu

    Ogier a castigat 4 titluri mondiale alaturi de VW cu Polo in perioada 2013-2016 si urmatoarele 2 (2017, 2018) alaturi de singura echipa privata din campionat, M-Sport ce foloseste modele de client Ford Fiesta. M-Sport nu are sustinerea constructorului Ford, fapt ce a determinat trecerea lui Ogier in tabara Citroen incepand din 2019.
    8 0
  • Don't do it, Bottas, Remember what happened to Kubica in Italy, 2011...
    1 1
  • @NSSN
    Do it Bottas, only if Hamilton comes from behind and Toto says "Bottas, let Hamilton do overtake you" ...
    7 3
  • Merci Claudiu, ai dreptate.Asa este .
    1 0
  • Serban
    Prietene Bottas, specializează-te cât de repede poți în raliuri ! Anul care vine, o să te pună ăștia de la Mercedes să tragi ca boul în jug pentru șampion, umilințele pe care le-ai îndurat până acum o să fie nimic pe lângă ce te așteaptă în 2019 ! După care o să fii aruncat ca o măsea stricată, dacă nu chiar cu șuturi în fund ! Și nimeni n-o să te mai angajeze în F1, așa că trage cât poți de tare cu WRC-ul !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru