Bottas va pleca din pole position în Austria și va fi urmat pe grila de start de Hamilton. Vettel, locul 6 după o penalizare cu 3 poziții

de Daniel Popescu
Sambata, 30.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al Austriei și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Lewis Hamilton, în timp ce Sebastian Vettel va pleca de pe locul 3.

Actualizare:

Vettel a fost penalizat cu 3 poziții pe grila de start pentru că l-a încurcat pe Sainz în timpul unui tur rapid de circuit în a doua parte a calificărilor. Vettel a admis că a greșit, însă a menționat că nu l-a văzut pe pilotul Renault în oglinzi și nu a fost informat de la boxe că rivalul său este într-un tur cronometrat.

În schimb, comisarii de cursă au considerat că Vettel este vinovat din cauza faptului că a rulat prea încet pe traiectoria ideală a circuitului. În urma acestei decizii, Vettel va lua startul în cursa de pe locul 6. 

Știrea inițială:

Mercedes a confirmat din plin statutul de favorită în Marele Premiu al Austriei, în care a introdus îmbunătățiri aerodinamice majore la monopot la numai o săptămână după update-ul pentru unitatea de propulsie de la Paul Ricard.

Pe circuitul Red Bull Ring, Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în sesiunea de calificări și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:03.130. Finlandezul va fi urmat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Lewis Hamilton, care a fost mai lent cu numai 0.019 secunde.

În plus, ambii piloți vor lua startul în cursă cu pneuri supersoft, folosite pentru a stabili cel mai bun timp personal în Q2, în condițiile în care rivalii vor utiliza în primul stint pneurile de compoziție mai moale ultrasoft.

Ferrari și-a adjudecat a doua linie a grilei de start prin Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, poziționați la circa trei zecimi de secundă de lider, în timp ce Max Verstappen va lua startul de pe poziția a cincea pentru Red Bull.

Haas continuă evoluțiile bune din ultima perioadă după ce Romain Grosjean a reușit să ocupe locul 6 în fața lui Daniel Ricciardo, într-o sesiune în care australianul nu a avut ritmul așteptat. Kevin Magnussen a completat performanța lui Grosjean prin locul 8, în timp ce Renault a monopolizat a cincea linie a grilei de start prin Carlos Sainz și Nico Hulkenberg.

McLaren a avut parte de o nouă sesiune dezamăgitoare, întrucât Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au ocupat doar locurile 14 și 16, însă vor câștiga câte o poziție datorită retrogradării lui Charles Leclerc cu 5 poziții pe grilă de pe 13 pe 18.

Austria - Rezultate Calificări:

Comentarii (29)

  • Surpriza... surpriza, Bottas in pole! Singurul care parea cam ofticat, Hamilton! Red Bull foarte departe, mizeaza pe o alta strategie probabil, sa vedem daca castiga Bottas sau se gaseste o alta strategie pentru el...
    7 10
  • O dubla Mercedes...Vettel e acuzat ca l-ar fi impiedicat pe sainz si a fost chemat sa ofere explicatii
    7 2
  • Suparare mare la McLaren... Leclerc i-a facut pe amandoi pilotii McLaren, noroc cu penalizarea. Astia de la Red Bull se cearta cam la fiecare cursa...
    5 4
  • Sunt sigur ca Vettel sarea in sus de bucurie, ca e pe 3.
    4 5
  • crashvetel
    fetita de la Ferrari...pleaca de pe 3, sa vedem pe cine mai acroseaza maine.
    6 17
  • "@ lol - Cei de la Mclaren sunt suparati pentru rezultatele slabe in general..Ca tu vrei sa scozi in evidenta altceva e o alta problema
    2 2
  • Buna performanta lui Grosjean.
    In rest, pe hartie, maine Mercedes e mare favorita prin prisma rezultatelor din anii precedenti, cat si a noului pachet aerodinamic introdus cu ocazia acestui mare premiu, pachet care in a doua sesiune de calificari Hamilton a fost doar cu 0.033 mai incet decat Vettel, dar cu un set de pneuri care in teorie aduce mai putina performanta.
    3 2
  • scoti*
    0 2
  • una din cele mai frumoase curse ale sezonului. pare interesanta grila, ar trebui sa fie niste dueluri de la inceput.

    bravo haas.
    2 2
  • Va fi pericol mare pt Lewis la start deoarece Vettel merge pe ultra deci castiga cativa metri buni la start, avand si slipstream. Sper sa reuseasca sa se mentina, e scurta distanta pana in T1. Apropo.... distanta dintre Mercedes si Ferrari e mare luand in considerare faptul ca e un tur de circuit scurt facut in 1:03. Ferrari puternica in virajele lente, vezi S2 iar Mercedes bloody quick pe virajele rapide vezi S3. Se profileaza avantaj Mercedes la Silverstone, egalitate relativa la Hockenheim si avantaj mare Ferrari la Hungaroring.
    4 5
  • @Popa
    Normal ca Hamilton pare ofticat pt ca a pierdut pole-ul la o diferenta foarte mica.
    Nu se va gasi nicio strategie pt Bottas. Bottas va fi depasit de Hmilton, ori la start, ori dupa, pt ca Hamilton va fi mai rapid si va castiga cursa...
    4 3
  • @crashvetel
    Avand in vedere ca fetita de la Ferrari va pleca din spatele lui Hamilton, este posibil sa-l acroseze pe englez, sa-i faca pana, asa cum a procedat si in Franta in cazul lui Bottas...
    6 5
  • Vettel retrogradat 3 pozitii..
    10 2
  • @ZZZ: Cei de la McLaren sunt suparati de rezultatele foarte slabe, nu-i nimic de scos in evidenta. Leclerc i-a batut pe amandoi, nu mai zic de cei de la Toro Rosso care sunt iarasi in fata lor (pentru a treia cursa consecutiva). Daca este ceva de scos in evidenta este ca cei de la McLaren nu stiu sa dezvolte un monopost, si ca isi cam bat joc de ambii piloti. Este mai simplu asa?
    7 1
  • iceman
    https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2018/6/vettel-drops-three-grid-places-for-impeding-sainz.html
    1 1
  • @ lol Nu, lol...Si cauta sa ma ignori de acum incolo.recunosc c-am gresit cand am crezut ca esti cat de cat obiectiv
    2 2
  • eh ... Sauber e mai slaba chiar si decat McLaren. Deci nu-i putin lucru ca a batut McLaren-urile. Nu degeaba Ferrari a pus ochii pe el.
    0 3
  • la Leclerc ma refer daca nu va e clar
    0 2
  • Claudiu
    Cu acest update masiv de la Mercedes s-au cam terminat sperantele pentru o lupta stransa pana la final pentru titluri. Daca aici au reusit sa aiba un avans de 3 zecimi pe celelalte circuite vor domina din nou calificarile cu o jumatate de secunda. Dupa aceasta cursa si cea de la Silverstone Hamilton va avea un avans linistitor de minim 34 puncte.
    5 3
  • Apropo... oare va ganditi la ce ma gandesc si eu in zona asta... ce au in comun cei trei crăișori?? Daca ne gandim ca sunt si unul langa altul :))

    new starting grid:
    ....
    4. Max Verstappen
    5. Romain Grosjean
    6. Sebastian Vette
    6 6
  • Ar fi prea frumos să câștige Bottas maine . De remarcat faptul că finlandezul în ultimele curse s-a ridicat la nivelul lui Hamilton , ăsta fiind un fapt îmbucurător. Probabil vă fi o nouă cursa fără istoric si sper ca Alonso va prinde măcar poziția a 10-a. Mercedes este din nou de departe cea mai buna masina . Cred că au fost motivati de eliminarea prematură a Germaniei de la mondial :)
    4 1
  • Inca o gafa de champion cvadruplu, se vede ca atunci cand nu e Horner cu Newey nu face nicio ceapa degerata.
    3 7
  • Ceapa degerata a inlocuit ceapa stricata de la Ferrari.
    3 5
  • Se cam repeta istoria din Franta - Mercedes favorita si Vettel va recupera cat poate (de data asta mai sus de locul 5).
    1 2
  • Cu atat mai frumoasa o sa fie victoria lui Vettel cu cat va pornii de pe locul 6. Asta daca nu o sa aiba "grija" de el Verstappen sau Grosjean.
    In orice caz, de un lucru puteti fi sigur, Vettel nu va sta sa priveasca cursa din spate.
    5 2
  • Grupul Mclaren(nu echipa de f1) e investigat de catre autoritatile britanice..
    1 0
  • Alonso pleaca din pit-lane.dupa ce mecanicii i-au schimbat aripa fata
    1 0
  • rui_vedson
    Ii compatimesc pe cei de la McLaren saracii! Pe pagina de FB se laudau ca updatul a dat roade! Daca 14 si 16 inseamna "roade" inseamna , cu parere de rau, ca acela este nivelul mentalitatii de acolo! Cred ca niciun inginer de acolo nu a "prins" vreun podium. Sunt limitati, iar echipa traieste datorita numelui si lui Alonso, care este singurul om din acea echipa care are treaba cu F1. Iar Vandoorne ne-a aratat a face parte din acea categorie de fraieri care au prins un volan in F1 fara bani, dar care isi vor sfarsi cariera prin nu stiu ce competitie sateasca. Chiar si cu noul MGUK, tot praf este si in urma lui Alonso! E timpul pentru Lando Norris si pentru un alt sasiu! Dupa rusinea din Franta, vine asta din Austria si va mai fi si cea dela Silverstone! Prostii astia nu stiu sa reactioneze in niciun fel. Nici macar o aripioara nu-s in stare sa monteze pe caruta aia! Ca de imbunatatit masiv, nu se pune problema!
    0 0
  • Cred ca fanii lui Hamilton plang...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru