Cauza accidentului în care au fost implicaţi Raikkonen şi Alonso rămâne învăluită în mister

de Daniel Popescu
Luni, 22.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen nu are încă o explicaţie pentru accidentul suferit duminică în Austria, în timp ce Fernando Alonso admite că nu avea nicio şansă să-l evite pe pilotul Scuderiei Ferrari.

Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso au fost protagoniştii unui accident spectaculos în debutul Marelui Premiu al Austriei. Pilotul Scuderiei Ferrari a pierdut spatele monopostului în virajul 2 şi l-a "agăţat" involuntar pe Fernando Alonso, care nu a mai avut unde să se ducă şi a ajuns pe monopostul rivalului său.

În absenţa unor imagini video concludente, inginerii Scuderiei nu au reuşit să afle concret ce s-a întâmplat nici măcar după analizarea datelor tehnice la finalul cursei.

"Am avut un derapaj al pneurilor, am mers spre stânga şi am pierdut controolul volanului. Nu ştiu exact de ce derapajul a fost atât de agresiv sau ce l-a cauzat, dar rezultatul final este întotdeauna acelaşi", a declarat finlandezul la finalul cursei.

La rândul său, Alonso afirmă că nu avea nicio şansă să evite un contact cu Raikkonen, în contextul în care se afla prea aproape de el în momentul în care rivalul său a pierdut controlul volanului.

"A derapat foarte mult în virajul 2.

Cred că era o diferenţă mare între pneurile soft şi supersoft. A început să derapeze, să se ducă în stânga şi dreapta. Eu eram pe stânga, iar la un moment dat a pierdut monopostul şi eu eram acolo. A fost un pic ciudat, pentru că dacă cineva te loveşte pe un colţ asta se poate întâmpla, dar în acest caz a fost un pic ciudat ca monoposturile au derapat atât de mult în treptele patru şi cinci de viteze. De data asta i s-a întâmplat lui, iar eu am fost în locul nepotrivit", a precizat el.

Comentarii (16)

  • Bine ca n-au patit nimic pilotii. Inca un accident misterios marca Alonso, cat despre Kimi - Ai grija ce-ti doresti ca vei primi. Saptamana trecuta se plangea ca F1 trebuie sa fie mai periculoasa. Acum ce face? Experimenteaza pericolul?
    PS: Alonso a incheiat spectaculos cursa. Oricum in 2-3 tururi se retragea la boxe cu probleme.
    16 17
  • Nae, ce-i misterios in asta: http://t.co/SGoAN1nlrm ? se vede clar cu Kimi rupe aderenta si se bate de Alonso....... Misterios ii cum a reusit Kimi pentru a doua oara in doua curse sa rupa asa aderenta! Sau si mai misterios ii cum a reusit Alonso cu rabla lui sa ajunga de pe 19 pe 14! Cat despre retras..... masina lui nu prea are tangente cu masina lui Button sau mai bine zis nu prea avea......
    20 6
  • Iar a avut kimi acceleratia setata prea agresiv, numai ca de data asta nu era singur pe circuit:)) bine ca nu e pilot de avioane :))
    20 10
  • c.daniel
    Eu cred ca este un caz clar si simplu. Adica arata exact ca si cum Alonso (un pilot extraordinar, de altfel; eu sunt fan Hamilton, asta ca sa nu se creada ca am ceva cu unul sau altul) a venit foarte tare, ca de aia si urcase de pe 19 pe 14, si i-a atins cu roata fata dreapta, roata spate stanga a lui Kimi, si de aici derapajul violent al lui Kimi. Kimi era si el in acceleratie full probabil, si aia a fost. Acesta s-a invartit spre stanga, si Alonso, inca avand viteza mai mare decat Kimi, a ajuns apoi in dreptul lui, si de aici peste el. Zic si eu, e doar o parere in cele din urma.
    15 8
  • Du-te ma de aici, l-a atins Alonso pe Kimi in si de aia a derapat. Cum naiba sa fuga masina asa aiurea....a fortat prea mult Alonso la start si apoi l-a piscat nitel pe fraierul asta.
    10 12
  • Mai vizionati, cand a derapat Kimi Alonso era deja in dreptul lui, asta numai daca nu are si un plug invizibil de zapada atasat!
    10 8
  • Florin
    Alonso nu l-a atins...mai cititi comentarii si ce declara impricinatii...
    13 6
  • Mai terminati atat cu defensiva asta pentru Alonso,o fi prost sa declare asa ceva, uita-te sa vezi ca Raikkonen a avut 2 derapaje, primul cand l-a atins usor Alonso si si-a pierdut tinuta de drum , ulterior derapand fara sa mai poata controla.. de fapt se poate vedea si caucicul pe janta cum arata.... NU poti da vina pe faptul ca masina lui Alonso i-a scos caucicul de pe janta la impact, ca impactul a fost lateral si nicidecum in spate. Raikkonen nu a vrut sa declare mai mult ca sa nu ii mai faca porbleme lui Alonso. S-a si vazut ulteriro cum Alonso il astepta pe Kimmi, se simtea cu musca pe caciula.
    10 11
  • ion 01
    De fiecare data cand Kimi a fost lovit aiurea din spate nu a facut scandal...el stie ca nu era locul lui acolo si cand pleci din pluton orice se poate intampla iar discutiile publice aprinse nu duc la nimic bun.Alonso parea ca apreciaza aceasta atitudine!
    8 1
  • Florin
    @ Alex, poate ai dreptate dar nu cred ca la nivelul asta pilotii de la alte echipe se acopera...cred ca Alonso l-a asteptat pe Kimi sa coboare sa il salute...si sa il felicite ca l-a scos din cursa sa nu se faca de ras iar si sa termine cu McLaren-ul lui la doua tururi de primii.
    5 4
  • Sa fim seriosi, Raikkonen in ultima vreme tipa la fiecare pilot care ii crea niscaiva probleme pe circuit, nu vad de ce si-ar pune pielea in bat pentru Alonso care nu ii este foarte bun amic. Se vede pe foarte clar in video ca Alonso are trasa pe exterior si Raikkonen derapeaza si intra in el bagandu-l in parapeti. Alonso nu are probleme cu echipa, probleme la echipa are Raikkonen. Deci logica ta sufara tare. Si mai vin si oficialii Ferrari care subscriu la ce spune Raikkonen. Si mai e precedendul cu spinul facut de finlandez. Cate exemple sa-ti mai dau ca sa vezi lucrurile asa cum de fapt ti-au spus protagonistii ca a fost!
    4 5
  • Sa fim seriosi, nu sunt fanul lui Alonso, sunt al lui Kimi. In niciun caz nu pare ca Raikkonen a fost ciupit de Alonso. A fost o situatie in care Kimi a bagat prea tare piciorul in acceleratie, a pierdut aderenta si a scapat monopostul. Alonso era acolo, nu a avut ce sa mai faca. Daca nu era acolo, Raikkonen o redresa si ramanea in cursa, dar... nu a fost.
    14 3
  • ceva nu se leaga, daca kimi a bagat piciorul prea tare, cum mclarenul ii venea pe lateral tot mai mult? prinsese aripi alonso?
    dar nah, posibil ciumpalacii de la ferrari sa fi facut setari aiurea iara.
    6 0
  • @Jugarule-iti dau un + mare pentru comentariu.
    5 1
  • ANAKONDA
    PENTRU FANII LUI ALONSO https://youtu.be/h5peQFW3D-I
    DE CE NU APARE INREGISTRARI ONBOARD DE LA ALONSO?NU VA INTREBATI FANII ASTIA LESINATI DE DRAGU SPANIOLULUI?
    4 2
  • https://youtu.be/h5peQFW3D-I.Am impresia ,poate greșesc ,că nici Kvyat nu e nevinovat .De ce i-au schimbat ulterior nasul monopostului ? Poate el l-a atins prima dată pe Räikkönen, cauzând derapajul acestuia.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru