Cursa de la Silverstone din 2016, în pericol să fie anulată din motive financiare

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanie avertizează asupra pericolului de a nu putea garanta plata taxei de participare pentru ediţia din sezonul 2016, ceea ce ar echivala cu excluderea din calendar.

Esential 22 de milioane de euro este taxa de participare pe care trebuie sa o plateasca circuitul de la Silverstone
Formula 1 ar putea rămâne anul viitor fără una dintre cele mai importante curse din calendarul competiţional. Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii au anunţat în această săptămână că întâmpină dificultăţi majore în privinţa taxei de participare în Formula 1, estimată la 22 de milioane de euro pentru sezonul 2016.

Aceştia au deja probleme, întrucât taxa de participare pentru sezonul 2015 va fi plătită abia anul viitor. "Anul viitor vor plăti pentru acest an pentru că le-am permis eu să facă asta, altfel ar fi închis înainte", a precizat Bernie Ecclestone.

Planul este ca organizatorii să se prezinte la Ecclestone cu o scrisoare de credit din partea unei bănci cu ajutorul căreia să garanteze plata taxei pentru 2016. Totuşi, în cazul în care veniturile din bilete nu acoperă taxa de participare, băncile ar putea refuza să semneze o astfel de scrisoare.

"Pot să garantez viitorul? Nu, nu pot.

Să renunţăm la contract ar fi un lucru trist pentru Silverstone, pentru sporturile cu motor şi pentru Marea Britanie", a declarat Patrick Allen, directorul executiv al circuitului de la Silverstone.

Silverstone are contract cu Formula 1 până în 2026, însă există o clauză potrivit căreia acordul poate fi anulat cu 10 ani mai devreme. "Avem o clauză în contractul nostru prin care ne putem opri în 2016 şi nu ştiu dacă cursa va continua anul viitor. Ceea ce mă îngrijorează este că, imediat ce banca începe să realizeze că au o problemă, nu vor continua cu scrisoarea de credit. Acum avem o scrisoare de credit, dar nu ştiu dacă acest lucru va continua sau nu", a adăugat Ecclestone.

Via SkySports, GrandPrix

Comentarii (5)

  • Lasa ca vine cursa din Azerbaijan, fiti fara frija, nu ne mai trebuie Silverstone, Spa sau Monza.
    9 1
  • @Bernie

    inainte sa moara F1 ar trebui ca tu sa ...
    7 1
  • Apropo, ai vazut cumva din intamplare cum arata circuitul din Azerbaijan?:)))))))))) Sa autodepasit Tilke la prostie :))))Are nu mai putin de 8 curbe de 90 de grade :)))))))
    3 0
  • klausnake
    Asa,Bernie,scoate Silverstone,scoate Monza,nu stiu de ce nu scoti si Monte Carlo,chiar si Spa,si apoi plange-te ca nu mai sunt fani ai competitiei pe care incet o transformi intr-un mare rahat...
    Migrez spre MotoGp,oricum,mult mai spectaculoase,cursele...
    3 0
  • @klausnake: cum sa renunte la MonteCarlo? Nu aia dau printre cele mai multe fonduri pentru a ramane in calendar.?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru