Declaraţii contradictorii la Mercedes: "Suntem deschişi să furnizăm motoare pentru Red Bull"

de Daniel Popescu
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff susţine că Mercedes este deschisă la posibilitatea de a furniza motoare pentru Red Bull, deşi preşedintele Niki Lauda a exclus această variantă cu numai o zi în urmă.

Publicaţia britanică Autocar a relatat la sfârşitul săptămânii trecute că Red Bull Racing negociază semnarea unui parteneriat cu producătorul de maşini de lux Aston Martin prin care să folosească motoare Mercedes începând de anul viitor.

Informaţia a fost negata rapid de Niki Lauda, preşedintele Mercedes, care a afirmat că nu există discuţii în acest sens, însă directorul de motorsport Toto Wolff este deschis la o astfel de oportunitate. Austriacul susţine că această poziţie este determinată de varianta plauzibilă ca Renault să cumpere Lotus, ceea ce ar transforma constructorul francez într-un rival de temut.

"Ce se întâmplă dacă Renault decide să cumpere o altă echipă? Vor continua să furnizeze motoare pentru Red Bull şi Toro Rosso? Dacă nu, cine le va furniza motoare pentru a rămâne în sport? Până acum, ei au fost inamicul, dar poate că există un nou inamic. Ce înseamnă în termeni de politică? Nu există discuţii, dar trebuie să luăm în calcul toate opţiunile.

Las uşa deschisă", a declarat el.

Red Bull: "Sunt simple speculaţii"

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, s-a limitat să afirme că informaţiile din presa britanică sunt simple speculaţii, însă nu a negat în mod categoric varianta unei alianţe cu Aston Martin.

"Avem un contract cu Infiniţi şi Renault până la sfârşitul anului 2016. Orice altceva este pură speculaţie. Săptămâna trecută a fost Ferrari, acum este Aston Martin, probabil că săptămâna viitoare va fi Honda sau Lamborghini", a declarat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Stai stai ca de Lamborghini n-a zis nimeni nimic...
    Sau l-a luat gura pe dinainte :)
    4 1
  • Interesant... pe modelul red bull-renault-infiniti putem sa vedem acum red bull-mercedes-aston martin (sau williams/ force india-mercedes-aston martin)... lamborghini am putea vedea doar daca intra audi in F1, pe acelasi model de promovare a doua branduri protejate de aceeasi umbrela. Bineinteles doar ca promovare pt ca cele doua branduri (aston martin si lamborghini) sunt prea mici pt F1 (in 2010 englezii au avut un profit net de 7,6 mil lire iar lamborghni pierderi de 57 mil euro)

    totusi, putin probabil ca red bull sa primeasca motorul mercedes, chiar rebotezat aston martin, ataat timp cat adrian newey este acolo... ar avea mari sanse sa bata echipa de uzina mercedes... poate doar daca ar primi o versiune anemica a unitatii de propulsie (lucru de care red bull se temea si in cazul unui eventual parteneriat cu ferrari)

    asadar, mai degraba vom vedea in viitor williams-aston martin (si nu vad de ce nu s-ar prmova brandul britanic... cu toate ca mercedes detine dor 5% din marca britanica si nici macar nu au drept de veto in consiliul de administratie... asta in caz ca nu se hotarasc sa ii cumpere integral... asa cum s-a mai zvonit atat in cazul aston martin cat si in ceea ce priveste mv agusta)
    0 1
  • mobius
    Este de asteptat ca cei ce cumpara motoare, sau indiferent ce alte componente de la rivali sa nu aiba pretentii sa-si depaseasca furnizorii. Este acelasi lucru ca in cazul licientelor, esti mereu in urma furnizorului. Pentru cresterea atractivitatii F1, FIA asta ar trebui sa faca, sa oblige fiecare echipa participanta sa aiba motoare de la un alt furnizor decat cei care au echipe pe grila.
    0 0
  • @ mobius

    adevarat ce spui dar nimeni nu i-a oprit ieri pe cei de la Williams sa castige in fata Mercedes... doar ca nu au putut

    cu aceeasi unitate de propulsie mercedes, red bull ar putea bate echipa de uzina... anul trecut se spunea ca sasiul lor este in continuare cel mai bun la fel ca in cei 4 ani in care au eclipsat celelalte echipe
    4 1
  • Ar fi interesant ca la anul Red Bull sa aiba motoare Mercedes, Honda sa plece, iar Renault sa furnizeze motoare pt McLaren, eventual chiar ca echipa de uzina. Bine, e cam utopic, dar posibil.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru