E oficial: Digi Sport şi Dolce Sport vor transmite Formula 1 în România în 2016 şi 2017

de Daniel Popescu
Marti, 15.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Posturile Digi Sport şi Dolce Sport au cumpărat drepturile TV ale Formulei pentru sezoanele 2016 şi 2017. Canalul din grila RCS-RDS va transmite în direct inclusiv antrenamentele.

După o lungă perioadă de incertitudini cu privire la situaţia drepturilor TV ale Formulei 1 pe teritoriul României pentru sezonul 2016, cei mai mari operatori de telecomunicaţii din România au anunţat oficial că vor transmite această competiţie în sezoanele 2016 şi 2017.

Astfel, după o absenţă de două sezoane, Formula 1 revine în grila Digi Sport, post deţinut de operatorul RCS-RDS. Digi Sport va transmite integral în direct Marile Premii, inclusiv cele trei sesiuni de antrenamente, calificările şi cursele, pe lângă competiţiile suport, iar echipa de comentatori va fi formată din nou din Florin Ion şi Antal Putinica.

"Digi Sport a ţinut cont de mesajele fanilor şi va transmite întregul pachet F1: antrenamente, calificări, curse, GP2 şi GP3, Supercupa Porsche şi emisiunea săptămânala Grila de Start, care e deja un brand. Cuplul de comentatori va fi format din Antal Putinică şi Florin Ion", precizează postul TV pe pagina de Facebook a emisiunii Grila de Start.

Urmareste Automarket
Pe lângă aceste competiţii, Digi Sport deţine drepturile şi pentru MotoGP, Campionatul German de Turisme (DTM), IndyCar şi NASCAR.

Postul Digi Sport poate fi recepţionat de abonaţii la pachetele de televiziune oferite de RCS-RDS, dar poate fi urmărit şi pe platforma Digi Online de către utilizatorii care se contează prin serviciu de internet de la acelaşi operator.

Formula 1 rămâne şi la Dolce Sport

În plus, Formula 1 va putea fi urmărită în continuare şi pe Dolce Sport, postul TV deţinut de operatorul Telekom care a oferit Formula 1 şi în ultimele două sezoane.

Dolce Sport a preluat drepturile pentru aceleaşi sezoane şi, cel mai probabil, nu va transmite în direct şi sesiunile de antrenamente, după reţeta implementată în 2014 şi 2015.

Echipa de comentatori rămâne de asemenea neschimbată: Berti Panaiot şi Alexandru Dobai.

"Formula 1 rămâne în oferta premium a Dolce Sport. Pedigree-ul Formulei 1 şi felul în care ea a fost primită de telespectatori în primii doi ani de difuzare la Dolce Sport sunt principalele motive pentru alegerea noastră. Ne bucurăm că putem oferi continuitate fanilor acestui fenomen", a precizat Vlad Enăchescu, directorul general al Dolce Sport.

Dolce Sport va transmite de asemenea şi competiţiile suport GP2, GP3 şi Porsche Supercup şi deţine drepturile TV şi pentru Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi Campionatul Naţional de Raliuri (CNR).

Postul Dolce Sport poate fi recepţionat de către abonaţii la serviciile de televiziune oferite de Telekom, dar şi pe platforma online Telekom TV, accesibilă indiferent de furnizorul de internet contra unei taxe de 3.3 euro pe lună, echivalentul a circa 15 lei. 

Calendar Formula 1 2016

Data Tara
20 martie Australia
3 aprilie Bahrain
17 aprilie China
1 mai Rusia
15 mai Spania
29 mai Monaco
12 iunie Canada
19 iunie Azerbaidjan
3 iulie Austria
10 iulie Marea Britanie
24 iulie Ungaria
31 iulie Germania
28 august Belgia
4 septembrie Italia
18 septembrie Singapore
2 octombrie Malaysia
9 octombrie Japonia
23 octombrie Statele Unite
30 octombrie Mexic
13 noiembrie Brazilia
27 noiembrie Abu Dhabi

Comentarii (35)

  • Mclaren F1
    Bravo!!
    31 7
  • YESSSSS!!!!!!!!
    30 0
  • Super!!! Bravo Digi!!
    32 3
  • Ce oligofreni pot fi cei care dau voturi negative la asa stire!! Mare-i gradina cu idioti!
    38 11
  • bravo, singurii capabili sa comenteze acest sport in romania ...daca ar face si un blog special destinat f1 nu ar mai accesa nimeni pagina motorsport de aici, dar oamenii de la digi abia pot face fata multitudinii de curse ce le au de aici in colo de comentat, cinste lor, sunt cu adevarat profesionisti.
    28 0
  • Buna baeti,eu sunt din R.Moldova si as dori sa aflu daca pot online sa privesc Digi Sport ,sau o alta metoda de a privi cu comentatori romani ,ca mam saturat de rusii astia ,au inabusit cu totul televiziunile noastre ,multumesc!
    22 0
  • daniel
    Da, poti sa vezi online digi si dolce chiar daca nu esti client de-al lor.
    Sint platforme de tv online care au in grila si programele de sport.
    Da o cautare cu google si alegi ce-ti place.
    Daca te pricepi un pic cu engleza poti viziona si skysports online free.
    13 0
  • Bravo DIGI.
    21 0
  • Marius
    Bravo RCS-RDS aia de la dolce nu stiau sa comenteze
    26 1
  • bernie
    In sfarsit...Asa ne este dat noua romanilor sa stam cu sufletul la gura pana in ultima clipa!!!Personal ii felicit pe cei de la rcs-rds ptr preluarea si redarea F1 in Romania eu fiind abonat la ei...Anii trecuti am urmarit unele curse la dolce si nu mi au placut deloc mai ales comentatorii...De aceea consider ca dintre toate televiziunile care au transmis F1 in Romania (Tvr Protv Digi si Dolce)ei sunt de deoarte cei mai buni si aproape completi in transmisiuni singurul lucru la care ar trebui sa mai lucreze ar fi ca cei doi comentatori sa si imbunatateasca semnificativ comentariile...Felicitari Rcs Rds...
    28 0
  • Vineri, la 3:30 Antal o sa aiba mail-uri de citit!!!!
    Bravo DIGI!!!
    21 0
  • Anakonda
    @rules UPC!
    Sunt un fericit si o duc bine,visul mi s a implinit....si tot pe net vad formula.Traiasca SKY....
    8 1
  • in sfarsit, o veste buna, calitatea transmisiilor e foarte buna, doar Protv-ul mai asigura comentatori pe masura. Si acum ma "bantuie" tvr-ul cu Alexandrescu......
    11 2
  • Este maaaaaaaaaaa
    7 0
  • Daca comentatorii vor fi impartiali,va fi cea mai buna varianta ,pentru ca stiu meserie !!!!
    9 0
  • Bravo!!! Asa da!!! Felicitari DIGI!!! Sa transimteti Formula 1, MotoGP, DTM, NASCAR si IndyCar toata crema motorsportului, mai frumos de asa nici ca se putea!!! Este o splendoare in toata regula pentru toti iubitorii de motorsport. Mii de felicitari DIGI!!! Chiar ca ati dat lovitura. Asta da profesionalism!!! Se vede ca pretuiti foarte mult telespectatorii!!! Inca o data mii si mii de felicitari!!! Ne-ati facut fericiti pe toti iubitorii de motorsport!!!
    20 0
  • Ma alatur si eu felicitarilor pentru transmisia F1 de catre DIGI !!
    Bravo, pentru reusita contractului !
    In acest fel, ati devenit primul post MOTORSPORT din Romania !
    Bravo voua!
    11 0
  • @bernie
    Ce ar putea sa nu iti placa la cursele de la dolce din anii trecuti in afara de comentatori? doar imaginea este aceasi indiferent de postul de televiziune
    4 2
  • serban
    Stai liniștit că nu pierzi nimic, cel puțin îi ai pe Hill, Herbert, Brundle, Kravitz & comp, nu pe Dobai sau Putinică. Crede-mă, am Digi, am Dolce, am văzut F1 pe amândouă și de atâta "competență" mi s-a făcut dor de Alexandrescu, cu toate gafele și prostiile lui ! Și eu mă uit la curse tot pe Sky, mi-am luat un Smart TV și n-am probleme.
    3 10
  • Adevarul e ca eu am UPC, deci nu am cum sa vad transmisiile in Romanica, o sa urmaresc iar pe RTL. De 20 de ani nu am reusit sa invat germana ( pur si simplu nu-mi place), un timp urmaream pe canalele unguresti (cunosc limba maghiara), insa de cand drepturile de transmitere au fost cumparate de M4 s-a dus pe apa sambetei si asta.
    1 0
  • Andrei
    E chiar curios sa fi acum abonat la UPC : ei nu au nimic-nimic .
    6 0
  • Au internet de 500 Mbps, cu o viteza de upload de 25 Mbps, atat.
    2 0
  • Presimt o monotonie completa din nou cu Dolce, in special comentatorii lu muma padurii(CAM ACESTA AR FI ADEVARU) ......
    3 0
  • bravo digi!in sfarsit reusesc sa vad o cursa cu un comentariu de calitate in ROMANA, desi in ultimii ani ma uitam la sky sports f1 pentru curse.imi amintesc insa si de micky alexandrescu:)))....nu nimerea el pilotii prea bine sau poate era in urma cu anumite evenimente din cursa dar nu mi se parea sa aiba un comentariu atat de slab.plus de asta era prezent la evenimente
    4 1
  • Super tare. S-a terminat cu imaginea slaba, intrruperi si reclame jumate de cursa. E timpul sa-mi ocup locul in fotoliu ... calitate HD, mai ramane sa avem ce vedea. Bravo DIGI, sunteti cei mai tari.
    3 0
  • Ce stiti, poti urmarii si online cursa pe Digisporti?
    1 0
  • LOL LOL
    am mai auzit asta tot de la ei, cum ca transmit inclusiv antrenamentele. Waaaw!! In realitate ne-au lasat si fara calificari in cateva randuri pentru ca juca fotbal FC Scuipa-n Dunare.
    3 1
  • Sint abonat la DIGI de la infiintare , sint fan F1 din 1964 ! , (69) , meritati laude toti organizatorii , comentatorii si de ce nu privitorii
    4 0
  • hai sa lasam laudele pentru mai tarziu, nici macar nu a inceput ...
    nici la teatru nu aplauzi inainte sa inceapa piesa :)
    0 0
  • atata pupin' ... cred ca stau angajati ai digi sa posteze, sau macar unul de mai multe ori
    1 0
  • Am si Digi Sport si Dolce Sport, amandoua in format HD; nu aveam emotii ca una din aceste televiziuni sa nu cumpere drepturile TV
    0 2
  • Diaconu Stelian
    Bravo digi,intentionam sa ma schimb la cei care transmit formula 1,ce bine ca nu am facut-o.Va felicit. Am asteptat 2 ani acest moment.Bravo.
    2 0
  • pif666
    o veste buna ! am facut ani trecuti contract la dolce din aceasta cauza.
    acum nu mai am motiv sa continui cu cei de la dolce.
    comentatori lor sunt de toata jena.
    si in plus ma scap de antenele lui voiculescu.
    nu am nimic cu cei care le privesc(antenele),dar eu unul nu vreau sa le platesc la dolce si implicit dolce lor ,nici un leu din buzunarul meu.
    au furat statul-si imlicit pe noi-si urla ca liberatea presei: pai ce presa libera ? cu sarlatanisme si furaciuni?
    in fine ...inca o data bravo digi ! o televiziune aproape impartiala-mai au si ei scapari minore !
    ca noi toti de altfel: cu toate ca noi avem de fapt scapari majore ( de 3 ori l-am ales pe iliescu :)))) bine nu eu,dar noi romani.
    noroc ca nu mai poate candida,ca in loc de f1 vedem numai rosu la televizor
    abia astept sa-l vad pe vitel la lupta : cu toate ca nu sunt fanul lui,are talent dar este sub alonso- ca pilot ma refer. din pacate alonso ca si caracter lasa de dorit.
    sper sa nu fie un alt sezon dezastruos pentru calutul cabrat. macar ma consoleaza barca ! si in ce fel !!!
    florentino nu plecaaaa ! :))))
    0 3
  • Sebastian
    Cine transmite in 2016 si cine in 2017?
    0 0
  • jac si rac
    Ce tot îi dati cu comentatorii de la digi ? I-ati auzit la cursa din Australia cum urlau la incidentul dintre Alonso si celalalt ?Ce reactii de mahala sunt astea ?ohohohoooooo! oooooooo !nuu see pooaaateee ! Dar duminica asta la Bahrain cînd s-au atins doi la spoilere : vaaaaiii !nu se poateeee! ohohooo ! Si tot asa toata cursa ! Nu e fotbal ,ca sa urli :gooooolll ! E un sport mai elegant mai rafinat ,nu merg reacții isterice si comentarii de țațe
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru