Ecclestone şi Mateschitz, interesaţi să cumpere circuitul de la Nurburgring

de Daniel Popescu
Duminica, 07.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone şi Dietrich Mateschitz sunt interesaţi să salveze circuitul de la Nurburgring, alături de Automobil Clubul German (ADAC) şi de şeful pistei germane.

Esential 4 este numarul minim al candidatilor pentru cumpararea circuitului de la Nurburgring
120 de milioane de euro este valoarea estimata a circuitului de la Nurburgring
Presa germană a anunţat că există cel puţin patru candidaţi care şi-au manifestat interesul de a cumpăra circuitul de la Nurburgring, aflat într-o situaţie economică precară.

Unul dintre aceştia este chiar Bernie Ecclestone, reprezentantul acţionarului principal al Formulei 1, care deţine deja drepturile pentru circuitele de la Paul Ricard (Franţa) şi Istanbul Park (Turcia). Pe listă este însă şi numele lui Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, care are deja experienţă în domeniu după ce a reconstruit de la zero circuitul A1 Ring din Austria şi l-a redenumit în Red Bull Ring.

Nu în ultimul rând, pe lista de potenţiali cumpărători se află şi Automobil Clubul German (ADAC) şi Jorg Linder, şeful circuitului de la Nurburgring.

Ofertele pentru cumpărarea circuitului de la Nurburgring pot fi depuse începând cu luna mai până la sfârşitul lunii septembrie, iar preţul estimat pentru întregul complex este de 120 de milioane de euro.

Nurburgring a fost la un pas să fie exclus din calendarul Formulei 1 din cauza problemelor financiare, însă Ecclestone a acceptat în cele din urmă să nu primească niciun ban ca taxa de participare pentru acest sezon. Chiar dacă teoretic achiziţionarea circuitului de către Ecclestone ar garanta prezenţa în calendar, în realitate situaţia este mult mai complexă.

De exemplu, nici Paul Ricard şi Istanbul Park nu mai fac parte din calendar, deşi drepturile comerciale ale acestora sunt deţinute de britanicul în vârstă de 82 de ani.

Via GMM

Comentarii (4)

  • Daca Bernie Ecclestone care e urmarit de justitia germana cumpara acest circuit, e o palma grea data procurorilor nemti :)) Practic isi bate joc de ei. Halal justitie si la germani...
    7 0
  • Pe lista cumparatorilor se afla ..... " Jorg Linder, şeful circuitului de la Nurburgring" ... WTF ? Parca el e seful pe acolo si tot el vrea sa il cumpere ???
    2 0
  • @unu : pai de ce crezi ca are circuitul probleme financiare... au si nemtii baietii lor destepti. Dar la ei e mai greu sa il acuzi pe unul de coruptie sau delapidare pentru ca nu prea au cadru legislativ din punctul asta de vedere. Ei au legalizat mita, au scos mecanismele de declarare a intereselor si alte chestii din astea. Romania e cu cel putin 100 de ani inaintea nemtiei la capitolul lege si justitie...
    0 0
  • pai de credeti ca tot RB castiga pretenu lu MOSU asta futut este Mateschitz, patronul Red Bull si va mirati ca numa in ro se fac smenuri eu cred ca ma voi uita mai mult la DTM decat la hoti astea gunoaie de oameni si stati linistit ca nemti nu se joaca cum de de mosu cum il salta si il baga la studi superioare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru