Ferrari şi Williams anticipează o luptă echilibrată pentru podium în Australia. Bottas, incert pentru cursă

de Daniel Popescu
Sambata, 14.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Felipe Massa consideră că lupta dintre Ferrari şi Williams pentru ultimul loc pe podium în cursa de la Melbourne va fi una foarte echilibrată.

Esential 0.072 secunde i-a despartit pe Felipe Massa (locul 3) si Kimi Raikkonen (locul 5)
Mercedes a dominat autoritar calificările pentru Marele Premiu al Australiei, însă Ferrari şi Williams au oferit un duel palpitant pentru locul trei.

Felipe Massa va pleca de pe poziţia a treia a grilei de start, însă a fost cu numai 0.072 secunde mai rapid decât Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen de la Ferrari, care ocupă următoarele două locuri.

▶ Calificări Australia: Mercedes în frunte, duel echilibrat între Williams şi Ferrari

Prin urmare, brazilianul anticipează o luptă strânsă cu Ferrari pentru a-şi menţine poziţia şi la finalul cursei de duminică. "A fost o sesiune de calificări complicată, în special cu patru monoposturi cu timpi apropiaţi, dar am făcut un tur bun. Ultimul meu tur a fost şi cel mai bun. Va fi o luptă mare cu Ferrari, dar sper să fac o treabă bună", a declarat el.

Locul trei a fost posibil, până la urmă nu am reuşit, dar cred că mâine va fi posibil.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Vettel consideră însă că va avea posibilitatea de a lupta cu Massa pentru locul trei, o poziţie pe care crede că o putea obţine inclusiv în calificări.
"Cred că în ansmblu putem fi destul de mulţumiţi, dar diferenţa este mică şi, aşa cum ne aşteptam, suntem aproape de Williams şi vom vedea ce putem face. Locul trei a fost posibil, până la urmă nu am reuşit, dar cred că mâine va fi posibil", a precizat germanul, aflat la prima sa cursă pentru Ferrari.

Bottas, incert pentru cursă

Cei trei sunt urmaţi pe grilă de Valtteri Bottas, care a comis o greşeală chiar pe linia dreaptă de start-sosire, în urma căreia a ieşit uşor pe iarba de pe marginea circuitului. Greşeala a apărut însă şi din cauza faptului că finlandezul a resimţit dureri de spate în timpul calificărilor, din cauza cărora nu a mai participat la interviurile de la finalul sesiunii. "Bottas a avut dureri de spate şi a pierdut mult timp în ultimul viraj. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă s-a lovit la spate sau este vorba despre altceva", a precizat Rob Smedley, şeful inginerilor de la Williams.

Finlandezul a efectuat un control medical la un spital din apropiere, iar prezenţa sa în cursa de duminică a devenit incertă.

O decizie finală va fi luată duminică dimineaţă în urma unui control medical efectuat de personalul specializat al FIA. "Noutăţile vor apărea mâine. Va merge la hotel să se odihnească, aşa că nu rămâne la spital peste noapte. Nu sunt în măsură să spun dacă poate concura, doar medicii pot face asta", a adăugat Smedley.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică, 15 martie, la ora 07:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct pe postul de televiziune Dolce Sport, care poate fi recepţionat de clienţii serviciului de televiziune Telekom şi pe platforma online Telekom TV.

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via F1Zone, Motorsport

Comentarii (10)

  • Este clar ca Wiliams cu 2 piloti mai buni aveau locul 2 asigurat fara probleme
    9 17
  • In momentul de fata Bottas>Vettel iar Massa>Raik. Dimnpotriva, masina Ferrari este sensibil superioara ca aerodinamica. Iar ca motor e f aproape de Mercedes. In ansamblu Ferrari are un plus. Fara problema de spate Bottas era inaintea lui Vettel.
    12 11
  • jul1974
    Si Vettel a renuntat la ultimul tur tot din cauza unei erori se pare ca se lupta ptr locul 3 dar a gresit si a ramas cu primul tur rapid
    14 1
  • Cursa de maine va avea 3 fronturi
    Ham si Ros pt victorie
    Williams vs Ferrari pt podium
    Si toti ceilalti pentru punctele ramase in joc

    Dc MB scapa fara probleme tehnice au 1-2 asigurat
    Sa speram ca vor fi si surprize

    Pronosticul meu este

    1 Ham
    2 Ros
    3 Vet

    Dar vedem maine
    Can't wait!

    Forza Rossa!
    19 2
  • Pe sky sports f1 au analizat cam cât timp a pierdut Bottas in ultimul viraj. Concluzia: aproximativ o secundă.
    7 3
  • A făcut și Bottas 2-3 curse bune, și gata, e mai bun decât Vettel. Ne lăsați cu gogoșilea astea umflate cu Bottas? Nu-mi place mie de Vettel, dar nici ultimul fraier de pe grilă nu e, ca să-l iei la comparații cu Bottas.
    Oricum în locul lui Vettel mi-aș face griji dacă Raikkonen ar sta lângă mine în pluton, în condițiile în care Alonso l-a bătut anul trecut, și cum a făcut-o spaniolul...
    16 8
  • N-as vrea ca Bottas sa aiba de suferit ca si astazi de dureri la spate, ar fi chiar pacat. Merita un loc pe podium.
    8 5
  • F1 Vision
    O mica problema pentru Bottas, sper sa fie totul ok. Totusi in ultimele 10 minute s-a vazut ca Williams nu se poate apropia de cei de la Mercedes, exista o diferenta intre motorul original si cel client, singura nota buna (sa zic asa) este ca poate cei de la Ferrari sunt in apropierea celor de la Williams. Dar nu inseamna ca cei de la Williams, Ferrari sau Lotus pot prinde un podium, inseamna doar ca in calificari monopostul Ferrari nu este inca foarte rapid, performanta pe un tur este inca slaba, nota buna este ca in cursa au toate sansele sa se descurce mai bine. Iar Vettel cred ca isi doreste un monopost care sa fie foarte bun si pe un tur si pe durata unei curse :P
    12 0
  • Voi uitati un lucru, ratatii astia de la Ferrari iar au gresit strategia, in loc sa il incalte pe Vettel cu pneuri noi,asa cum au facut toti, au ramas pe pneuri uzate 3-4 tururi. Inainte era diferenta dintre el si Raikonnen de 0.300ms. Daca punea pneuri proaspete, erau in fata Williams. Lasa ca spera sa stea un tu-2r mai mult pe pista inainte de a schimba anvelopele sa refaca diferenta.
    2 0
  • Singaporezul
    @ferr1.Nu-mi vine sa cred,ia-i luat apararea lui Vettel(cred ca te-ai indragostit de el, nebuno).Cata "integritate"?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru