Ferrari: "Vrem să-l păstrăm pe Massa, dar avem nevoie de rezultate"

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa este prima opţiune a Scuderiei Ferrari pentru sezonul 2014, însă brazilianul trebuie să demonstreze prin rezultate că merită un loc în cadrul echipei în 2014.

Esential 18 puncte a castigat Massa in ultimele sase curse
Felipe Massa este în pericol să piardă locul la Ferrari în sezonul 2014, întrucât contractul său expiră la sfârşitul acestui an, iar performanţele din prima parte a campionatului au fost mai degrabă modeste.

Stefano Domenicali, şeful Ferrari, insistă că brazilianul reprezintă prima opţiune pentru anul viitor, însă admite că trebuie să obţină rezultate pentru a convinge echipa să-i ofere o nouă prelungire a contractului.

"Alegerea mea preferată ar fi, bineînţeles, să-l păstrez pe Massa, pentru că este un băiat foarte bun, dedicat echipei şi, în plus, nu există atât de mulţi piloţi pe care să-i iei şi care să furnizeze imediat rezultate. Dar, evident, avem nevoie de rezultate bune din partea lui Massa şi acesta este motivul pentru care nu ne grăbim, pentru că trebuie să luăm decizia potrivită pentru echipă", a declarat italianul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Alegerea mea preferată ar fi să-l păstrez pe Massa.

dar avem nevoie de rezultate bune din partea lui.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Presa internaţională speculează că Ferrari negociază o revenire a lui Kimi Raikkonen, însă Domenicali a refuzat să vorbească în mod direct despre acest subiect.

"Kimi este un pilot foarte rapid şi toată lumea ştie cum îl apreciez. Dar dacă fac acum un comentariu va fi interpretat ca un răspuns direct. Nu există nicio grabă şi vom lua decizia potrivită la momentul potrivit", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Domenicali a dezvăluit că Ferrari va începe luna viitoare să se dedice integral monopostului pentru sezonul 2014, însă acest lucru depinde şi de modul în care va decurge lupta pentru titlu.

"Septembrie este luna în care vom începe practic să ne mutăm, pentru că proiectul pentru 2014 este foarte complex. În principiu, până la sfârşitul lui septembrie vom muta întreaga atenţie (n.r - spre 2014), dar depinde şi care va fi situaţia în campionat", a mai precizat el. 

Via Formula1

Comentarii (18)

  • Fernando si cu Kimi ar forma cea mai puternica linie de piloti din F1. Cu o masina buna in 2014 titlurile ar fi la dispozitia Ferrari. Pe de alta parte Massa nu a furnizat rezultate niciodata la Ferrari decat atunci cand masina a fost de top. (vezi era Schumacher) Hulkenberg ar fi o alta alternativa buna.
    13 8
  • Incompetenta lui Domenicali, printre altele se reflecta si prin aceasta "imbratisare" al lui Massa

    Di Monte ar trebui sa-i arate usa la amandoi ...
    sa vina Kimi sau Hulkenberg, sef de echipa Fry sau Alison
    10 3
  • Fan F1
    Sa mai zica cineva ca baietii de la Ferrari nu-s tampiti. Sunt in rahat in campionat, au un pilot care de 4 ani nu mai aduce puncte, de fapt nu se stie exact ce face el la Ferrari, sunt piloti care ar aduce puncte, ar veni cu entuziasm si poate idei noi dar baietii de la Ferrari zic nu. Pai tata, daca sunt prosti, de ce se mai chinuie sa concureze daca tot nu le iese nimic? Au un manager care discuta despre atentia la viitoarea masina de ani buni, si care da bine numai la interviuri, pentru ca la ceeea ce cica ar trebui sa faca el, este o nulitate. Pai tata, prosti sunt aia care inca il tin in functie. Pe Alonso n-o sa-l mai aiba o vesnicie, ii ruineaza si lui anii, pe Santander la fel, si mai ales mai devreme sau mai tarziu o sa vina timpul ori sa inchida echipa ori sa faca schimbari masive sau vor urma 20 de ani de zerouri. Eu sunt curios ce zice Domenicali cand se gandeste la cat a stricat echipa asta si cat le-a ruinat munca celor care trudesc pentru Ferrari. Oare baiatul asta are constinta macar?
    10 4
  • ovidiu150882
    Cat de prost sa fii, sa vezi ca Massa nu a mai facut o performanta majora din 2009, practic dupa accidentul de la Hingaroring a fost pa ! In fiecare an sunt vehiculate numele multor piloti si in final ramane tot Massa la echipa pt un an ! Cu Domenicalli team manager, Ferrari nu va mai castiga nimik in urmatorii 10 - 15 ani !! In locul lui Alonso as pleca imediat !
    6 4
  • ce a facut massa in era schumacher? Cand cica masina era de top....
    Era ca si acum, spre varf, poate nu cea mai buna. Massa era acolo si atunci cam cu aceleasi rezultate ca si acum. Diferenta e ca era un Schumacher in locul lui Alonso si castiga pentru echipa. Alonso nu e capabil sa iasa in fata tuturor. Da, are concurenta, dar si atunci erau Kimi, Hakkinen, Montoya, Button. Schumacher il batea pe Senna dar Alonso nu il poate bate nici pe Ham, nici pe Vettel. Cam asta e diferenta. Iar Domenicalli stie, ferrari au stiut ca dupa Michael vor urma si vremuri grele.
    3 19
  • @thore
    Taica tu nu te uiti la formula 1, vorbesti prostii si te faci de ras... :)))
    Incredibil, multi prosti se uita la formula 1, doamne mare ti-e gradina... :))
    10 4
  • @thore, daca tu compari masina Ferrari din anii 2010-2013 cu cele pe care le-a avut Schumacher in 2000-2004 inseamna ca esti ori foarte tanar ori nu te-ai uitat la F1 in acea perioada. Chiar cand se intampla sa nu aiba cea mai rapida masina la inceput de sezon Ferrari dezvoltau intr-un ritm care le permitea sa-i ajunga imediat pe cei de la Mclaren-in acea vreme testele erau nelimitate. Iti recomand sa revezi cursele din acei ani. Doar in 2010 Ferrari au avut o masina care se apropia cat de cat cu cea aveau in perioada Brawn-Todt. Massa nu termina pe 7 decat f rar, era mai mereu pe podium alaturi de Schumacher.
    9 5
  • @Thor
    Iti recomand sa revezi editiile de campionat din 2007 si 2008 si vezi daca Masa a avut sau nu rezultate.
    Kimi ar trebui sa ii multumeasca toata viata lui Masa ptr titlul cu Ferrari din 2007 fara pozitionarea lui Masa in fata lui Ham in Brazilia in 2007 Kimi nu mai era acum campion mondial, ceea ce chimi marele campion nu a putut sa faca in 2008 ptr ai intoarce serviciul lui Masa.
    Aceste 2 campionate dac le vezi cred ca se poate spune altceva despre el din 2009 este alta poveste eu as merge pana a spune ca de fapt Masa a cam testat in regim de cursa ptr Alonsito si tot nu prea au facut nimic din cauza personalului tehnic si a lui Domenicali care este varza referitor la strategii.
    Acum fiecare cu ce il doare dar nu inteleg cum poti face astfel de afirmatii fara sa fie cat de cat adevarate, anul trecut au inceput catastrofal a testat Masa a avut rezultate rusinoase si dupe ce au rezolvat cat de cat masina a terminat si el ok ba parca a avut vreo 2 clasari in fata marelui alonso asa ca mai este de analizat F1 pana a face afirmatii gratuite as zice eu.
    1 3
  • nu se compara masa de acum cu massa de dinainte de accident. Unde mai pui ca vede cu un singur ochi (uitati-va cum se uita, exact ca omul care vede cu un singur ochi). E confortabil pentru Alonso, de aceea a fost pastrat.
    1 7
  • Massa nu era un pilot de top. Era rapid cand avea cu ce. N-are legatura cu ce spun unii ca dupa accident blablabla. Si Hakkinen a avut un accident poate mai teribil a revenit si a castigat titlul. Atunci ce sa spui de Schumacher, cu 7 titluri si prestatii mediocre la Mercedes 3 ani la rand. Explicatia este calitatea monopostului. In rest folclor si manea.
    5 3
  • @Thor,nu-i chiar asa,in 2000 Fisichella derapa in fata lui Hakkinen si situatia se rastoarna in favoarea lui Shumy,in 2003,Kimia fost la un pas asa ca doar in 2002 si 2004 Ferrai a avut cu adevarat masina de K.O.sa ne amintim de vorbele lui Villneuve:"Banii cu care plateste Ferrari un pilot (Schumacher)pot fi folositi pentru dezvoltarea celui mai bun monopost"
    1 8
  • Intotdeauna conteaza masina. Nu va mai agitati. Si Schumacher, si Massa, si Alonso au fost cei mai buni cand au avut cea mai buna masina. Numai ca Alonso si Schumacher au reusit rezultate bune si cu o masina slaba, poate a 3-a sau a-4a din competitie. Cum a facut Schumi in 96, 97, 98. Cum a facut Alonso in 2010, 2012 si in prezent. Massa nu e campion. Si nici pentru echipa nu stie sa joace. Isi merita soarta. E slab. Ar face bine sa se retraga. A ajuns penibil. Alonso castiga curse, iar el abia se apropie de top 5.

    Dar Massa si Domenicali merita aruncati pe usa. Si sa le dai si un sut in cur. Massa tine locul pe cand acolo putea fi un pilot mai bun. Iar Domenicali e pur si simplu incompetent. Cu siguranta Italia are ingineri mai buni decat el.

    Alonso si Kimi ar asigura titlul constructorilor pentru Ferrari. Acolo italienii n-ar avea rival. La piloti ar fi iarasi dificil... Cred ca e momentul ca Alonso sa renunte la pretentiile exagerate si sa fie barbat si sa-l accepte pe Kimi coechipier.
    2 2
  • nu baga toate accidentarile in aceeasi oala! Massa s-a lovit la cap... si nu ignora treaba cu vederea...
    Apoi forma unui pilot nu se mentine nspe ani la rand, basca daca a mai si imbatranit iar varsta nu-l mai recomanda pentru F1. Pur si simplu vine un moment cand pilotul are o pierdere semnificativa de forma, aparent fara explicatie si se vede. Unii se retrag altii mai incearca dar se fac de ras.
    1 2
  • samuel
    da, unu e Rossi, care continua sa se faca de ras, departe de forma din anii de glorie. In primul an l-a batut pe Lorenzo dar era in cadere de forma iar anii care au venit s-a dus tot in jos.
    0 3
  • Felipe
    Bine ma, cum le stiti voi asa, ca oamenii de stiinta ma, ia mai lasati-l in pace pa Massa, ca masina n-are.Ba mai se si strica hardughia in cursa.Dati-i material de top si mai vedem. Se poate sa fie iesit din forma, dar nici n-are cum sa aiba o "forma" cu masinile Ferrari din ultimii ani.
    1 2
  • manselll
    daca e iesit din forma poti sa-i dai si locul1 la masa verde ca tot nu castiga ....
    Si-a adus aminte anul trecut, mai pe final de sezon, cum se face si l-a batut pe alonso dar nu l-a tinut mult
    0 0
  • ehm... n-are masina ...
    bineinteles ca are. Una cu pretentii la titlu cum a avut si in 2008. Dar nu mai e acelasi massa.
    0 0
  • si-o revenit massa anul trecut pe final si l-a batut pe alonso dar din pacate nu l-a tinut mult ca am fi avut o concurenta reala pentru rbr
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru